Sancar: “Savaş politikalarına son vereceğiz”

Sancar: “Savaş politikalarına son vereceğiz”

Sancar, “Savaş politikalarına son vereceğiz. Bu ülkenin bugününü ve geleceğini ipotek altına alan savaş politikalarını hep birlikte durduracağız. Ülke içinde savaş, bölgede savaş, düşmanlık, düşmanlaştırma politikaları bütün halklara zarar veriyor.” dedi.

Volkan KARABAĞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki heyet, Kars’ta partililerle buluştu. Havalimanında partililer tarafından karşılanan Sancar, ardından parti otobüsüne geçerek yol boyunca halkı selamlayarak mitingin yapılacağı parti binası önüne geldi.

Parti otobüsü üstünde seslenen Sancar, “Bizler bu ülkede yeni bir başlangıç, demokratik dönüşümün yolunu açmak, barışın zeminini inşa etmek ve emeğin hakkını alacağı bir düzen kurmak istiyoruz. İşte bu amaçla Emek ve Özgürlük İttifakını oluşturduk ve şimdi bu ittifakı büyütmek için bütün çalışmaları yürütüyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakının önemini en iyi bilecek şehirlerden biridir Kars’tır. Kars, Türkiye’de devrimci mücadelenin, emek ve demokrasi mücadelesinin, sol ve sosyalizm mücadele kültürünün en önemli kaynaklarından biridir. İşte biz bütün bu kaynakları ve güçleri bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakıyla bu ittifakı büyüterek oluşturacağımız büyük Demokrasi İttifakıyla gerçek alternatifi oluşturuyoruz. Bu halk iki seçeneğe mahkum değildir. Bizler ve sizler hiç kimseye mecbur değiliz. Bizlerin iradesi, programı, birikimi ve kararlılığı var. Biz bu ülkeye demokrasiyi, barışı ve özgürlüğü getirmek emeğin hakkını alacağı bir düzen kurmak için halklara güveniyoruz. Tek mecburiyetimiz sizlere karşıdır. Sizlere mecburuz, sizlerin iyi yaşaması için mücadeleye mecburuz, barışı kurmak için sizlere karşı sorumluyuz, bizim mecburiyetimizde  sorumluluğumuzda bu ülkeyedir, bu ülkenin emekçilerinedir, bu ülkenin halklarınadır, bütün inanç gruplarınadır, gençlerinedir, kadınlarınadır.” dedi.

Savaş politikalarına son vereceklerini de söyleyen Sancar, “Bizler nefreti bu ülkeden söküp çıkaracağız. Bu toplumda kini, düşmanlığı yok edecek politikalar, anlayış ve irade bizlerdedir. Halkların özgür, inançların eşit olacağı bir ülkeyi kuracağız, gücümüz var, inancımız var, irademiz var ve barış asla vazgeçmeyeceğimiz, vazgeçmeyeceğimiz bir hedeftir. Kürt sorununa demokratik çözümün tek yolu vardır; müzakere, diyalog ve demokratik siyaset. İşte bu zemini hazırlamak ve bu yolu açmak için HDP olarak her türlü bedeli göze alıyoruz ve mücadeleyi kesintisiz sürdürüyoruz. Savaş politikalarına son vereceğiz. Bu ülkenin bugününü ve geleceğini ipotek altına alan savaş politikalarını hep birlikte durduracağız. Ülke içinde savaş, bölgede savaş, düşmanlık, düşmanlaştırma politikaları bütün halklara zarar veriyor. En çok da emekçilere, gençlere, yoksullara zarar veriyor. Çünkü her askeri araç ve her mermi yoksullardan, emekçilerden, gençlerden çalınmış paradır, gelecektir. O nedenle savaşlara karşı dimdik ayakta duracağız, savaş karşıtı en geniş birlikteliği oluşturacağız. Tek yol demokratik siyasettir, tek yol müzakere ve diyalogtur. Biz bunu bu ülkeye mutlaka getirme sözü veriyoruz.” ifadesini kullandı.

Sancar açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bütün diğer muhalefet partilerine da huzurlarınızda çağrı yapıyoruz. Evet, Kürt sorunuyla ilgili sözler söylüyorlar iyi, güzel. Bazen daha da fazlasını söylüyorlar ama daha somut planlara ihtiyaç var. Bu ülkenin somut barış ve çözüm programına ihtiyacı var. Bu ihtiyacı gidermeden halka güzel sözler söyleyerek ya da tabularla klişelerle bu sorun çözülmez. Bu sorun çözülmedikçe de bu ülkede demokrasiyi de adaleti de özgürlüğü de kuramayız arkadaşlar. O nedenle demokratik çözüm ve barış, özgürlük, demokrasi ve adalete eşitliğe giden yolun temelidir. Bunu da başaracağız, hep birlikte başaracağız. İnanın bize güçlerimizi birleştirdikçe çözümü daha da kuvvetli bir şekilde ortaya koyacağız. boşuna demiyoruz çözüm biziz. Çözüm kurduğumuz ittifak ve bunu daha da büyüyecek bir demokrasi bloğudur. Bunu oluşturduğumuzda ne bugünkü rejime ne de eski rejimi yeniden canlandırmak isteyen anlayışlara  mahkum olmayacaktır bu ülkenin halkları. Başka bir yol var, başka bir yol mümkün, o yol bizleriz, o yol HDP, o yol Emek Özgürlük İttifakı ve halkların, yoksulların, kadınların, emekçilerin, birliğidir. Başaracağız inanın arkadaşlarım mutlaka başaracağız, mutlaka kazanacağız. Siz de bu güç, bu irade ve bu kararlılık oldukça bize düşen bunun hakkını vermektir. Sözümüz var; sizin iradenizin de, sizin kararlılığınızın da, desteğinizin de hakkını vereceğiz, ülkeye demokrasiyi de, barışı da emek ve özgürlük düzenini de mutlaka getireceğiz. Hep birlikte kazanacağız.”

Açıklamanın ardından Sancar ve beraberindekiler esnafı ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

sancar-“savas-politikalarina-son-verecegiz”-(3).jpgsancar-“savas-politikalarina-son-verecegiz”-(7).jpgsancar-“savas-politikalarina-son-verecegiz”-(2).jpgsancar-“savas-politikalarina-son-verecegiz”-(4).jpgsancar-“savas-politikalarina-son-verecegiz”-(1).jpgsancar-“savas-politikalarina-son-verecegiz”-(5).jpgsancar-“savas-politikalarina-son-verecegiz”-(6).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler