Sansürün Kaldırılışının 108'inci Yıldönümü!

Sansürün Kaldırılışının 108'inci Yıldönümü!

Kars Valisi Rahmi Doğan basında sansürün kaldırılışının 108’inci yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, ilimizde faaliyette bulunan tüm basın-yayın organları ve basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.

Vali Doğan yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir.

Meslek ahlak ve ilkelerine bağlı kalarak halkımızı, doğru, zamanında ve etkin bir biçimde bilgilendirmek, gelişmelerden haberdar etmek, basınımızın temel görevidir. İçinde bulunduğumuz iletişim çağında yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir sorumluluğu da üstlenmektedir.Toplumsal gelişmelere duyarlı ve sağlıklı değerlendirmelerde bulunabilecek bir kamuoyu, düşüncelerini açıklama, gerçekleri öğrenme ve bilgilenme olanağına ancak özgür ve sorumluluğunun bilincinde bir basının varlığıyla kavuşur.

Büyük bir özveriyle,çeşitli zorluklar içerisinde gazetecilik görevini ifa ederken, toplumun doğru bilgilendirilmesi, aydınlatılması, kamuoyu oluşturulması ve sorunların çözülmesi için yerelde Karsımız, genelde ülkemiz yararına yönlendirilmesi gibi önemli bir görevi yerine getirmekte olan ilimiz yerel basın çalışanlarının ilimizin gelişimine ve tanıtılmasına katkısı yadsınamaz.

Son günlerde yaşadığımız menfur darbe girişiminde de görüldüğü üzereulusal ölçekte olduğu kadar yerel ölçekte de milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın-yayın organlarımız, demokrasimizin en büyük güvencelerinden olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Basın mensuplarımız,milli iradeye pranga vurulmak istenen bu kalkışmada, milli birlik ve bütünlüğümüzü koruyucu tutum ve yayınlarından dolayı her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; basında sansürün kaldırılışının 108’inci yıl dönümünde, ilimizde faaliyette bulunan tüm basın-yayın organları ve basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar ve sağlıklı günler diliyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler