Sarıkamış, Kayakçılarla Doldu Taştı!

Sarıkamış, Kayakçılarla Doldu Taştı!

Hafta sonunu fırsat bilen kayak severler Sarıkamış'a akın etti. Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne aileleriyle birlikte akın eden çok sayıda kayaksever, güneşli hava da çocuklarıyla birlikte kaymanın tadını çıkarttı.

Sarıkamış, Kayakçılarla Doldu Taştı!

Hafta sonunu fırsat bilen kayak severler Sarıkamış’a akın etti. Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne aileleriyle birlikte akın eden çok sayıda kayaksever, güneşli hava da çocuklarıyla birlikte kaymanın tadını çıkarttı.

Rusya, Azerbaycan ve İran'dan gelen turistlerin yanı sıra Türkiye bir çok ilinden Sarıkamış’a gelen kayak severler, Cıbıltepe’de kayak ve snowboard yapmanın, kızak kaymanın keyfini çıkarırken, Çocuklarıyla birlikte kaymak isteyen aileler ise acemi pistine yoğun ilgi gösterdi.

Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde de Sarıçam ormanları, kristal kar ve uzun kayak pistlerinde kayağın keyfini yaşayan yerli ve yabancı turistler, 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe'de kışın ve karın keyfini çıkardı.

Sarıkamış’ta otellerin doluluk oranının yüzde 90 olduğunu hatırlatan Kaymakam Muhammed Gürbüz, “Gördüğünün gibi şu anda telesiyej önlerinde çok ciddi bir kuyruk var. Buda kayak merkezimizin ne kadar çok tercih edildiğini gösteriyor. Tabi tercih edilmek için biz çok emek sarf ettik. Önce 10 tane pistimizi yaklaşık 30 kilometrelik parkurlarımızı iş makinalarımızla aylarca süren bir çalışma sonucunda kayak severlerin daha çok beğene bileceği bir kıvama getirdik. Bir seviyeye getirdik. Arkasından acemi pisti diye nitelendirdiğimiz 1 nolu pistimizi özel bir eğim çalışması yaptıktan sonra pistimizi ışıklandırarak hizmete sunduk” dedi.

Kaymakam Gürbüz, “Kayak Merkezi’nde bulunan3 adet kafeteryamız son derece otantik ve modern bir hale getirildi. Burada üst düzey hizmet veriliyor. Telesiyej fiyatlarımız, otel konaklama rakamlarımızda çok uygun. Sürekli otel sahiplerimiz ile Karsartur A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görüşme halindeyiz. Bunlarla istişare ettikten sonra fiyatları da makul bir seviyeye çektik. Çünkü rekabetçi bir yapıya büründü kayak merkezleri, ülkemizin bir çok noktalarında önemli kayak merkezleri var. Sarıkamış’ın kristal toz karının olması, Sarıkamış’ta sarıçam ormanları içerisinde kayak yapıyor olması, sıfır sis ihtimalinin olması bizim her ne kadar üstünlüğümüz, avantajımız görünse de tabi hizmet kalitemizden ödün vermemek zorundayız” diye konuştu.

Öte yandan, özellikle acemi pistinde kızaklarla çocuklarıyla kayan aileler zaman zaman renkli görüntüler yaşanmasına neden oldu. Düşe kalka kayan çocuklar ise dikkat çekti.

sarikamis,-kayakcilarla-doldu-tasti!-(1).jpg

sarikamis,-kayakcilarla-doldu-tasti!-(2).jpg

sarikamis,-kayakcilarla-doldu-tasti!-(3).jpg

sarikamis,-kayakcilarla-doldu-tasti!-(4).jpg

sarikamis,-kayakcilarla-doldu-tasti!-(5).jpg

sarikamis,-kayakcilarla-doldu-tasti!-(6).jpg

sarikamis,-kayakcilarla-doldu-tasti!-(7).jpg

sarikamis,-kayakcilarla-doldu-tasti!-(8).jpg

sarikamis,-kayakcilarla-doldu-tasti!-(9).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler