Sarıkamış BESYO’da Mezuniyet Heyecanı

Sarıkamış BESYO’da Mezuniyet Heyecanı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ve Meslek Yüksekokulu’ndan 2015-2016 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler için belge töreni düzenlendi.

BESYO Spor salonundaki törende konuşan Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, öğrencilerin huzurlu bir ortamda okullarını bitirerek gerçek hayata atıldıklarını söyledi.

Bugün aileler, öğrenciler, idareciler hep birlikte ortak bir sevinci paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Karaman, şunları kaydetti:

“Ülkemizde yaşayan her Türk vatandaşının işini kurma işe atılma imkanı vardır. Bugün bu üniversiteyi farklı branşlarda iyi donanımla bitiren öğrencilerimize çok güveniyoruz. Sarıkamış’ta 2 ile 4 yıl arasında çok iyi eğitim alarak mezun oldular. Öğrencilerimiz, kamuda, özel sektörde çok iyi yerlerde çalışarak ülkesine, milletine verimli olacaklar. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek burada eğitiminizi tamamladınız. Hepinizden bundan sonra gittiğiniz yerde Sarıkamış’ı tanıtmak için turizm elçileri olmanızı istiyoruz. Sizler birer Sarıkamışlı olarak ayrıcalıklısınız. Hepinize bundan sonraki yaşamınızda ailelerinizle birlikte sağlıklı huzurlu bir yaşam diliyorum.”

Belediye Başkanı Göksal Toksoy’da, belediye olarak gerek fiziki gerekse sosyal açıdan BESYO ve Yüksek okula imkanlar dahilinde destek olmaya çalıştıklarını belirterek, bundan sonrada eğitim gören öğrenciler için her türlü katkıyı vereceklerini kaydetti.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ali Dursun Aydın ise, öğrencilerin iyi eğitim almaları konusunda büyük çaba sarf ettiklerini anlatarak, ”Sizlerin iyi yetişmeniz iyi eğitim almanız için başta rektörümüz Prof. Dr. Sami Özcan ve üniversitenin hocaları ve bütün personeli, Kaymakamlık, Belediye kamu kurumları büyük destek oldular. Bundan sonra bilgili donanımlı gençler olarak ülkemize hizmet edeceksiniz. Hepinize sağlık ve başarı diliyorum” dedi.

Sarıkamış Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yüksel Koçak’ da, yetişmiş bireyler olarak çalışacağınız kamu ve özel sektörde başarılı olmak, ülke ekonomisine katkı sunmayı hedeflemek suretiyle hayatınıza yön vermelisiniz ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bölümlerinde birinci olan öğrenciler okul kütüğüne plaketlerini çaktı. Mezuniyet belgelerini alan 408 öğrenci daha sonra kep atarak mezuniyetlerini kutladı.

Düzenlenen törene, KAÜ Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürü Yaşa Tugay Yalçın, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Doğanay, SGK Merkez Müdürü Gazi Yanar, kurum amirleri, akademik kadro ile veliler ve öğrenciler katıldı.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler