Sarıkamış Besyo'da Özel Yetenek Sınavları Başladı

Sarıkamış Besyo'da Özel Yetenek Sınavları Başladı

Kars, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) 2011-2012 eğitim-öğretim yılı özel yetenek sınavları başladı.

 

BESYO Kapalı Spor Salonunda başlayan 267 bayan, 930 erkek olmak üzere toplam bin 197 adayın başvurduğu sınavlar, 29 Ağustos'a kadar sürecek ve bu adaylardan 210'u BESYO'ya girebilecek. 

 

BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selami Yüksek, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl özel yetenek sınavına rekor başvuru yapıldığını söyledi. 

 

Yüksek, yapılan sınavlarda sporun temel branşlarına uygun parkur hazırladıklarını, erkeklerde hentbol, futbol, basketbol, voleybol, bayanlarda ise hentbol, basketbol, voleybol gibi temel branşların en basit unsurlarını dikkate aldıklarını belirtti. 

 

Sınavlarda en iyi başarıyı sağlayan bir bayan ve bir erkek öğrenciye, çeşitli hediyeler vereceklerini ifade eden Yüksek, şunları kaydetti: 

 

"Sınav parkuru gayet basit ve güzel oldu. Sınavlar sonucunda 70 kişi beden eğitimi öğretmenliği bölümüne, 100 kişi spor yöneticiliği, 40 kişi ise antrenörlük bölümüne alınmak üzere toplam 210 öğrenci bu sene okulumuzda eğitim-öğretim görecek. Ayrıca sınavlarda en iyi derece yapan bir bayan ve bir erkek öğrenciye çeşitli hediyelerle birlikte 2 yıl boyunca harçları okulumuzca karşılanacak. Diğer yandan Milli sporcu kontenjanından müracaat edenler arasından yapılan puanlamaya göre bir bayan, 5 erkek öğrenci alınacak. Şeffaf ve objektif bir ortamda gerçekleştirilen sınavlar kamera ile kayıt altına alınmakta ve sistemle yarışmacıların yakınları tarafından sistemle salondakilerin yakınlarına izletilmekte. "

 

yes.20110823121809..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler