Sarıkamış, Bölgenin Turizm Merkezi Olacak

Sarıkamış, Bölgenin Turizm Merkezi Olacak

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan yağmur suyu ve yol yapımı projesi hayata geçirildi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy,12 bin yatak kapasiteli Cıbıltepe Kaya Merkezi’nde hayata geçen projelerle alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanmış olacağını belirtti.

Toksoy, bölgenin tamamında çalışmaların master planı çerçevesinde hızlı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.
Başkan Göksal Toksoy, “Turizm yatırımcıları zaman geçirmeden harekete geçmesi lazım, yoksa kayak merkezi bölgesinde yer bulmaları zor olacak. Şu anda alt ve üst yapı çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

Kayak merkezi oteller bölgesinde 13 kilometre yağmur suyu hattı ile 13 kilometrede yol yapımı işininde yapımına başlandığını ifade eden Toksoy, “Bölgede zemin etüdü yapılmasının ardından yol güzergah kazılmaya başlandı. Kazılan yollar, taş malzeme ile dolgu yapıldıktan sonra gerekli kaplama yapılacak. Burada dolgu işleminden sonra 10 kilometrelik kısmı asfalt, diğer 3 kilometrelik kısmı da granit küp taşla kaplanacak. Yani bu proje ve diğer, kanalizasyon, çevre düzenlemesi ve iş merkezi projeleri tamamlandıktan sonra Kayak merkezimizde alt ve üst yapı çalışmalarının tamamı bitmiş olacak” diye konuştu.

Toksoy, destek ve katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan projeden dolayı daha önceki bakanlar ile Bakan Nabi Avcı ve bakanlıkta emeği geçen teknik heyete Sarıkamış halkı adına teşekkür etti. iha

Önceki ve Sonraki Haberler