Sarıkamış kara gömüldü

Sarıkamış kara gömüldü

Gazi Kars'ın Şehitler Diyarı Sarıkamış ilçesinde sabah saatlerinde başlayan ve gün boyunca devam eden yoğun kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi.

 

Sarıkamış’ta etkili olan yoğun kar yağışıyla birlikte trafikte aksamalar olmaması için belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarına hız verirken, olası kazaların meydana gelmemesi için yetkililer tedbir aldı. Yoğun kar yağışıyla birlikte etkili olan tipi ve soğuk havayla birlikte trafikte seyreden sürücüler zor anlar yaşadı. Kimi sürücüler araçlarına kar zinciri takarken, kimi de yoğun şekilde devam eden kar yaşına karşın sürekli araçlarının üzerine biriken karları temizlemeye çalıştı. Vatandaşlar da ev ve işyerlerinin önüne biriken kar yığınlarını gün boyunca temizledi. Kar yağışı yine en çok çocukları ve turizm işletmecilerini sevindirdi. Dışarıda lapa lapa yağan karı gören çocuklar kartopu oynayarak karın tadını çıkardılar.
 
Yetkililer yayaları ve sürücüleri çatılarda oluşan kar yığınlarına ve buz sarkıtlarına dikkatli olmaları yönünde uyardılar. Gün boyunca etkili olan kar yağışıyla birlikte, kar kalınlıkları ilçe merkezinde 80, Bayraktepe Kayak Merkezi’nde ise 95 santimetre olarak ölçüldü.
 

Önceki ve Sonraki Haberler