Sarıkamış Kayak Merkezi hafta sonu doldu taştı

Sarıkamış Kayak Merkezi hafta sonu doldu taştı

Sona günlerde özellikle İranlıların yoğun ilgi gösterdiği Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi kayak sevenlerin renkli görüntülerine sahne oluyor.

Cıbıltepe’ye kaymak için gelenler önce müzik eşliğinde halay çekiyor. Ardından Sarıçam ağaçları arasında kristal kar üzerinde sevdikleriyle kaymanın keyfini çıkarıyor. 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Cıbıltepe Kayak Merkezi, yerli ve yabancı kayak severlerle doldu, taştı. İranlıların yoğun ilgi gösterdiği Sarıkamış’ta hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Kayak yapmak için Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne gelenler, önce halay çekip oynadı. Ardından semaverde kar üstünde çay demledi. Daha sonra güneşli havada saatlerce kaydı. Sarıkamış’taki yoğunluk zaman zaman da renkli görüntülere sahne oldu.

Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle kış turizminde ön plana çıkan Cıbıltepe Kayak Merkezi Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerli turistlerin yanı sıra son dönemde yabancı turistlerinden ilgi göremeye başladı. Hafta sonunu Sarıkamış’ta geçirdiğini ifade eden Beyza Diler, “Sarıkamıştayız 2018 sezonu çok yoğun geçiyor hiçbir sene bu kadar yoğun görmemiştim, bugün güzel güneşli pistlerde harika hepimiz keyifliyiz” dedi.
Hafta sonunu fırsat bilerek Sarıkamış’a gelen vatandaşlar, kristal kar üzerinde samaver çayı içti, mangal yaktı. Müzik eşliğinde halay çekti, ardından sarıçam arasındaki pistlerde saatlerce kaydı. Kayak merkezindeki yoğunluk turizmcilerinde yüzünü güldürdü. Pistlerde yaklaşık 2 metre kar bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde toplam uzunlukları 25 kilometreyi bulan 8 slalom ile 1 snowboard pisti ve saatte bin 200 kişi taşıma kapasiteli 4 telesiyej hizmet veriyor.

sarikamis-kayak-merkezi-hafta-sonu-doldu-tasti-(1).jpgsarikamis-kayak-merkezi-hafta-sonu-doldu-tasti-(2).jpgsarikamis-kayak-merkezi-hafta-sonu-doldu-tasti-(3).jpgsarikamis-kayak-merkezi-hafta-sonu-doldu-tasti-(4).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler