Sarıkamış kayak severleri bekliyor

Sarıkamış kayak severleri bekliyor

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan ve kar kalınlığının120 santimetre olduğu Cıbıltepe, kayak severleri bekliyor.

Sarıkamış kayak severleri bekliyor

Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan ve kar kalınlığının120 santimetre olduğu Cıbıltepe, kayak severleri bekliyor.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde,2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi’ndeki 2. etap pistlerde son yağan kar’ın ardından kar kalınlığı 120 santimetre olarak ölçüldü.

Mart ayının sonlarına doğru beyaza bürünmüş sarıçam ormanları arasında uzun kayak pistleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözde yeri olan Cıbıltepe,de kar yağışı nedeniyle kayak sezonunun uzaması turizmcilere doping etkisi yaratması bekleniyor.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün kayak tutkunlarını en az bir ay daha kayağın keyfini yaşamaları için Sarıkamış’a beklediklerini söyledi.

Kayak merkezinin pistleriyle, kar kalitesiyle, sarıçam ormanları içerisinde ve en uzun kayak sezonunun yaşandığı ve Türkiye’de mevcut kayak merkezleri içerisinde ilk sırada yer aldığını vurgulayan Gürbüz, şunları kaydetti: ”Şu anda pistlerimizde bir metrenin üzerinde kar var. Son birkaç gün içinde yağan karla birlikte Nisan ayı sonuna kadar kayak imkanı olacak. Tabi kayak severler, tanıtım eksikliği ve otellerimizin çeşitli ekonomik sebepler nedeniyle çalışma yapamamasından dolayı buradaki durumu maalesef bilemiyorlar. Bizde bu güzel ortamın keyfini çıkarma fırsatından kayak severlerin mahrum olmasını istemiyoruz. Herkesi özellikle kayak sever camiasında Sarıkamış’ı çok iyi bilenleri,  çevre ile ve ilçelerden bütün vatandaşlarımızı, kayak tutkunlarını pistleri cıvıl cıvıl etmesini, en az bir ay daha bu güzellikleri yaşamaları için herkesi Sarıkamış’a davet ediyoruz.”

Kayak merkezinde toplam uzunluğu 30 kilometreyi bulan, 9 slalom ve bir snowboard pistiyle saatte bin 200 kişi kapasiteli, 4 telesiyejle hizmet veriliyor. kha 

Önceki ve Sonraki Haberler