Sarıkamış Kayak Sezonunu Açtı

Sarıkamış Kayak Sezonunu Açtı

Kristal karı, Sarıçam Ormanları ve uzun pistleriyle Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden birisi olan Kars Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezinde, kayak sezonu protokol üyelerinin katıldığı programla açıldı.

 

Kars’ta karın erken yağmasıyla birlikte Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kayak sezonunun 1 ay önceden açılması bölgede bulunan konaklama tesisleri ile birlikte turizm işletmecilerini memnun etti.

 

Açılışa, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Aslan, Yunus Kılıç, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, Kültür Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, KAR-SAR TUR Genel Müdürü Muhittin Delibaş, CE-MAR Toprak Otel Genel Genel Müdürü Kerim Mar, Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu ve bölgede bulunan diğer otel ve turizm işletmelerinin müdürleri katıldı.

 

KARSOD’DAN HALK OYUNLARI GÖSTERSİ

Kayak sezonunun açılışı nedeniyle Kars Otel ve Lokantacılar Derneği (KARSOD) halk oyunları ekibi ise kar üzerinde yaptıkları yöresel müzik eşliğinde halk oyunları gösterileri ise izleyicileri büyüledi.

 

KAZ MAKETLERİ VE ATLI KIZAKLAR AÇILIŞA RENK KATTI

Açılış sırasında kaz maketi ilgi odağı oldu. Kaz maketi içinde bulunan görevli kayak severlere ve misafirlerle sohbet ederek hoş geldin dedi. Ayrıca kayak severler kaz maketi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Konuşmalarda Sarıkmış Kayak merkezinin Bursa ve diğer kayak merkezlerinden daha yakın olduğuna vurgu yapıldı.

 

Konuşmaların ardından milletvekilleri ile birlikte protokol üyeleri kar motorlarının binerek pistleri gezdiler. Ayrıca Milletvekilleri ile birlikte AK Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu Kars motorları işle birlikte yapımında sona yakınlaşan Karanlık Dere projesine inceleme yaptılar.

 

Daha sonra kaz maketi ile birlikte kayakseverler ve Sarılmışlılar halay çektiler. Açılış programının ardından katılımcılara sucuk ekmek ve kaz eti ile pilav ikram edildi.

 

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, TV’lerin hava raporu okumaları sırasında Sarıkamış’tan söz edilmemesi üzerinde durduklarını ifade etti.

 

SARIKAMIŞ BAYRAK TEPE KAYAK MERKEZİ:

Bayrak Tepe Kayak Merkezi, Doğu Anadolu Bölgesi’nde, Kars-Sarıkamış ilçe merkezinin Güneydoğusunda yer almaktadır. Sarıkamış’ta 2634 m yüksekliğindeki Çamurlu Dağ’dadır. Çamlar arasındaki Sarıkamış Kayak Merkezi; kar kalitesi açısından önem taşımaktadır.

 

KARS SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ’NE HANGİ SEZON VE NE ZAMAN GİDİLİR?

Sarıkamış’ta kayak için en uygun zaman Aralık - Mart ayları arasıdır. Kar kalınlığı, normal kış koşullarında 1.5 metre dolayındadır. Sadece Alp Dağları’na mahsus “kristal kar” özelliğine sahip karı, kayak sporu için son derece elverişlidir. Kars Sarıkamış Kayak Merkezi Pistleri nasıldır? Kayak alanı 2100 -2634 metre yükseklikleri arasında, sarıçam ormanları içerisinde yer almaktadır. Sarıkamış, Alp Disiplini, Kuzey Disiplini ve Tur Kayağı için çok uygun koşullara sahiptir. Çamlar arasında toplam 12 kilometreyi bulan 5 etaplı piste sahip 2500 rakımlı Cıbıltepe’nin muhteşem bir doğal güzelliği vardır.

 

KRİSTAL KARI EŞSİZDİR

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 2 adet telesiyej, 1 adet teleski tesisi hizmet vermektedir. Sarıçam Kayak Tesisleri 2400 kişi/saat kapasiteli, diğer telesiyej ise 800 kişi/saat kapasitelidir. Ayrıca Cıbıltepe’de 2 adet 4′lü teleski bulunmaktadır. Kars Sarıkamış Kayak Merkezi’nde Konaklama? Kayak merkezinde çeşitli konaklama yerleri bulunmaktadır. Tesislerde kayak öğretmeni ve kiralık kayak malzemesi temini mümkündür. İlkyardım, güvenlik ve sağlık hizmetleri verilmektedir. Sarıkamış ilçesindeki konaklama yerlerinden de yararlanılabilmektedir

yes.20111121125115..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler