Sarıkamış kış sezonunu açtı

Sarıkamış kış sezonunu açtı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayak sezona “merhaba” dedi.

Sarıkamış kış sezonunu açtı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayak sezona “merhaba” dedi.

Kış, kayak ve kristal kar kalitesi bakımından Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden biri olan Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde, kayak sezonu kayakçıların yoğun ilgisi üzerine açıldı.

Sarıkamışlılar, Alplerden sonra kristal kar kalitesine sahip Sarıkamış’ta, eşsiz kayak keyfi yaşamak isteyenleri, misafir etmek için kolları sıvadı. Türkiye’de bulunan 25 kayak merkezi arasında uçakla İstanbul’a en yakın ve şehirlerarası anayol üzerinde bulunmasıyla da adından söz ettiren kayak merkezi 20 santimi bulan kar kalınlığıyla keyifli dakikalar yaşattı.  

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi Kar-Sar-Tur İşletmesi Genel Müdürü Sacit Özbey, sezonun açıldığını resmi açılışın da önümüzdeki günlerde yapılmasının planlandığını belirtti.

Sarıkamış ilçe merkezine 2, Kars Hava limanına ise 54 kilometre mesafede bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kayakseverler dağa tırmanmak zorunda bile kalmıyorlar. Kayak merkezi, Milli park alanı içerisinde 2 bin metre rakımda sarıçam ormanlarının olduğu, Alpler ile birlikte dünyada nadir ikinci kayak mekanı olarak sarıçamlar arasında bulunduğu için de çığ tehlikesi bulunmuyor. Son derece güvenli bir kayak merkezi olan Sarıkamış Kayak tesisleri, 25 kilometre pist uzunluğuna sahip olmasıyla birlikte, 4 bin 850 metre bilgisayar donanımlı telesiyeje sahip. kha

Önceki ve Sonraki Haberler