Sarıkamış Obsidyen Kursu

Sarıkamış Obsidyen Kursu

Kars'ta ve özellikle Sarıkamış'ta çok miktarda rezervi olduğunu ve şu ana kadar da henüz hiçbir kimse tarafından işletilmediğini Obsidyen kursunu açarak işletme tarafından üretimde yapılarak işletilmesini beklediğini belirtti.

Sarıkamış Obsidyen Kursu

Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut; bir işletme sahasına dönüştürülmesi beklenen Obsidyenin, Kars’ta ve özellikle Sarıkamış’ta çok miktarda rezervi olduğunu ve şu ana kadar da henüz hiçbir kimse tarafından işletilmediğini Obsidyen kursunu açarak işletme tarafından üretimde yapılarak işletilmesini beklediğini belirtti.

Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Sarıkamış Halk Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenecek olan kursa başvurmak isteyen vatandaşların en geç 19 Haziran 2014 Perşembe Günü mesai bitimine kadar İl Müdürlüğü’nden veya www.iskur.gov.tr internet adresinden başvurmaları gerekmekte.

Sarıkamış  ilçesindeki Obsidyen Taş İşletmeciliği kursu 10  kişilik olup Kursiyer seçmeleri 20 Haziran 2014 Cuma günü Sarıkamış Halk Eğitim Müdürlüğü’nde Saat 10:00’de yapılacak. Söz konusu kursa katılmak isteyen kursiyerlerin seçme gün ve saatinde Sarıkamış Halk Eğitim Müdürlüğünde   bulunmaları gerekiyor.

Kars Çalışma ve İş Kurumu  ve Kars Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Obsidyen Taş İşleme Atölyesine eğitim amaçlı olarak açılan kursta takı, isimlik, tespih gibi hediyelik eşyaların üretimi yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler