Sarıkamış Ormanlarında Yaban Hayata Yem Bırakıldı

Sarıkamış Ormanlarında Yaban Hayata Yem Bırakıldı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, çetin geçen kış koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya sakatat ve buğday yemi bırakıldı.

Kars Orman Su İşleri İl Şube Müdürlüğü, Sarıkamış Belediyesiyle birlikte, Allah-u Ekber Dağları Milli Parkı alan içerindeki ormanlık alanda yaşayan yaban hayvanları için yemleme yaptı. Ekipler, 2 bin 500 rakımlı Düzmeşe, Suludere ve Keklik Deresi ile 2 bin 800 rakımlı Soğanlı Dağları bölgesinde yaşayan etçil yaban hayvanlar için 150 kilo sakatat, kuşlar için de 500 kilo buğday bıraktı.

Kars Orman ve Su İşleri İl Müdürü Murat Doğanay, çetin geçen hava şartlarının yaban hayvanlarının yaşamlarını olumsuz yönde etkilediğini belirterek, ”Kurum olarak yaban hayatını korumak yaşam alanlarında tutmak için doğaya yem bırakarak onların yaşamalarına destek oluyoruz. Sarıkamış’ta belediye başkanlığımızla bugün burada yemleme yaptık. Bundan sonrada rutin olarak Kars İl merkezi ile bağlı ilçe ve köylerinde yemleme faaliyetlerimiz kış mevsimi boyunca devam edecektir” diye konuştu.

Yemleme faaliyetine katılan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da, gazetecilere yaptığı açıklamada, Allah-u Ekber Dağları Milli Parklar bölgesi içindeki ormanlık alanda birçok yaban hayvanının barındığını, soğuk ve yağışlı günlerde bu hayvanlara destek olunması gerektiğini söyledi. Yaban hayvanlarının doğanın önemli bir dengesi olduğunu hatırlatan Toksoy, şunları söyledi:

“Tabi bu ormanlık alanda birçok yaban hayvanı barınıyor. Son zamanlarda özellikle orman içerisinde hava ısısı eksi 30-40 dereceye kadar düşüyor. Bu bölgede 1 metreye yakın kar var. Ormanlarda yaşayan ayı, kurt, tilki ve vaşak gibi yaban hayvanlar yiyecek bulmakta zorlanıyor. Orman ve Su işleri Bakanlığımıza bağlı ekipler bu hayvanları hiçbir zaman unutmuyor. Bizde Orman Su İşleri İl Müdürlüğüne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleriyle belediyemize bağlı ekiplerle birlikte ormanda yemleme gerçekleştirdik. Başta Orman Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ve buradaki İl müdürlüğü ekiplerine yaban hayatına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarımız kar erinceye kadar devam edecek.”

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler