Sarıkamış Şehitleri 104. yıldönümünde anılacak

Sarıkamış Şehitleri 104. yıldönümünde anılacak

Her yıl Ocak ayının ilk haftasında düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri bu yıl 4-5-6 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Sarıkamış Harekatı’nın 104. yıl dönümü etkinlikleri bugün (4 Ocak 2018 tarihinde) Şehit Şehit ve Gazi Yakınları verilecek yemek programı ile başlayacak. Etkinlikler Sarıkamış Kazım Karabekir Cami’deki Mevlid-i Şerif okutulmasıyla devam edecek. İlk gün programı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’ndan başlayarak Yukarı Sarıkamış Şehitliğine kadar düzenlenecek Meşaleli Yürüyüş ile son bulacak.

Şehitleri Anma etkinliklerinin 2’inci gününde Sarıkamış Kayak Merkezi’nde yapılan Kardan Heykeller Sergisi Açılışı ve Meşaleli Kayak Gösterisi ve düzenlenecek anma programı ile sona erecek.

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri 6 Ocak 2018 Pazar günü binlerce insan Kızılçubuk Zirvede toplanarak “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” Anma Yürüyüşüne katılacak. Yürüyüş sonrasında Ay Yıldız Tören Alanında düzenlenecek program ve Solotürk Gösterisi ile Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri son bulacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler