Sarıkamış Şehitleri 105. yıldönümünde anılacak

Sarıkamış Şehitleri 105. yıldönümünde anılacak

Her yıl Ocak ayının ilk haftasında düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri bu yıl 3-4-5 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlattığı ve 90 bin askerin şehit düştüğü ‘Sarıkamış Harekâtı’nın 105. yılı anma etkinlikleri hazırlıkları başladı.

Kars Valiliği koordinesinde Sarıkamış Kaymakamlığı’nca yürütülen çalışmalarda program çerçevesinde yapılması gerekenler gözden geçiriliyor. Hazırlıkların 2 Ocak 2020 tarihinde tamamlanması ve 3 Ocak 2020 tarihinde anma etkinliklerinin start alması planlanıyor.

Kars Valisi Türker Öksüz'un başkanlığında Sarıkamış Şehitlerinin 105. Anma Etkinlikleri toplantısı Valilik Gazi Toplantı Salonunda yapıldı.

Sarıkamış’ta 3-4-5 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında yapılacak çalışmaların görüşüldüğü toplantıda, Vali Öksüz, “Her sene Ocak ayı içerisinde “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” sloganıyla bir yürüyüş etkinliği düzenliyoruz. Sarıkamış şehitlerimizi bu vesileyle anıyoruz. Ben de bu vesileyle tekrar Sarıkamış şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum, Allah'tan rahmet diliyorum.” dedi.

Şehitlerin çok büyük zorluklar da kış şartlarında çok çetin şartlarda verdikleri mücadele sayesinde bugün bu ülkeye, bu toprağa sahip olarak yaşamımızı sürdürebildiğimizi ifade eden Vali Öksüz, bugünkü refahımızda, günlük hayatımızda sürdürmemiz de elbette Sarıkamış Şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimizin çok büyük emeği ve katkısı olduğunu sözlerine ekledi.

“Onları yılda bir kez de olsa rahmetle minnetle anmak ve bu çerçevede etkinlikler bizim elbette boynumuzun borcudur.” diyen Vali Öksüz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Onlar hayatlarını hiçe sayarak ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için çok büyük mücadeleler verdiler ve bize bu vatanı emanet olarak bıraktılar. Onları yılda bir kez de olsa rahmetle minnetle anmak ve bu çerçevede etkinlikler bizim elbette boynumuzun borcudur. Yaptığımız bu etkinlikler elbette onların yaptıklarının yanında pek bir değer ifade etmez ama en azından yılda bir kez daha olsa onları almak bu vesileyle de hem yerel gündemde hem de ülkemizin gündemine bu konuyu taşımak bu ülkenin kolay kazanılmadığını, bugün sahip olduğumuz değerlerin, varlıkların şehit kanlarıyla kazanıldığını bütün çok vatandaşlarımıza, halkımıza anlatması açısından çok önemlidir, değerlidir diye düşünüyorum. Bu sene tabii ki amacımız her seneden daha iyi program düzenlemek ve sorunsuz şekilde icra etmek. Bütün kurumlarımıza elbette çok önemli görevler düşüyor. Bu bir ekip çalışması, biz bu konuyu organize eden Valilik olarak, Kaymakamlık olarak ancak Kars’ta olan bütün kurumlarımız bu şehitler yürüyüşünün asli düzenleyicidir, herkes eşit oranda bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde görevlidir bunu önemle belirtmek istiyorum. Verimli koordine sağlayarak aramızda bir çalışma sergileyebilirsek yapacağımız etkinliklerde o denli başarıya ulaşır. Allah'a şükürler olsun geçen seneki programı bir sorun olmadan kazasız, belasız atlattık. Bu vesileyle geçen yıl bu etkinliğe destek veren, katkı sağlayan tüm kurumlarımıza burada olanlara ve olmayanlara teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sıkıntısız bir program oldu, çok sayıda vatandaşımız bu programa katıldı ve programın sonunda da çok önemli çok övgü dolu geri dönüşler aldık. Umarım bu seneki program çok daha başarılı, verimli, yine bir kazasız, belasız bir problem olmadan gerçekleşir.”

Vali Öksüz'ün konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü ve Sarıkamış Şehitleri Anma Programı Koordinatörü Fatih Demir tarafından “105. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Programının” taslağını slayt eşliğinde anlattı.

3-5 Ocak 2020 tarihinde yapılması planlanan 105. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Programının taslağı şöyle:

3 Ocak 2020 Cuma

Kayak/Snowboard Yarışmaları

Yer: Bayraktepe Kayak Merkezi

Saat: 10.00

Şehit ve Gazi Yakınları Yemek Organizasyonu

Yer: Ekinata Grand Toprak Otel

Saat: 13.30

Allah-u-Ekber Dağlarına Tırmanış

Yer: Allah-u-Ekber Dağları

Saat: 14.00

Mevlid-i Şerif Programı 

Yer: Kazım Karabekir Camii

Saat: 17.30

Açık Hava Anma Programı 

Yer: 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı

Saat: 17.45

Meşaleli Yürüyüş 

Yer: 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı

Saat: 19.00

4 Ocak 2020 Cumartesi

Kardan Heykeller Sergisi Açılışı

 Yer: Kütük Ev

Saat: 13.30

Meşaleli Kayak Gösterisi 

Yer: Sarıkamış Kayak Merkezi

Saat: 18.00

Salon Programı

Yer: Ekinata Grand Toprak Otel

Saat: 20.00

TV Programı 

Yer: Kütük Ev

Saat: 23.00

5 Ocak 2020 Pazar

Şehitlerimizi Anma Etkinliği

Yer: Kızılçubuk  Zirve (Toplanma Alanı)

Saat: 06.00 - 10.30

“Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” – Anma Yürüyüşü

Yer: Kızılçubuk  Zirve (Toplanma Alanı)

Saat: 10.30

Çelenk Koyma ve Protokol Konuşmaları

Yer: Ay Yıldız Tören Alanı

Saat: 12.00

Solotürk Gösterisi

Yer: Ay Yıldız Tören Alanı

Saat: 13.10

sarikamis-sehitleri-105.-yildonumunde-anilacak-(1).jpgsarikamis-sehitleri-105.-yildonumunde-anilacak-(2).jpgsarikamis-sehitleri-105.-yildonumunde-anilacak-(3).jpgsarikamis-sehitleri-105.-yildonumunde-anilacak-(4).jpgsarikamis-sehitleri-105.-yildonumunde-anilacak-(5).jpgsarikamis-sehitleri-105.-yildonumunde-anilacak-(6).jpgsarikamis-sehitleri-105.-yildonumunde-anilacak-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler