Sarıkamış Şehitleri anısına meşaleli kayak ve lazer gösterisi

Sarıkamış Şehitleri anısına meşaleli kayak ve lazer gösterisi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, JAK timlerince Sarıkamış şehitleri anısına düzenlenen meşaleli kayak gösterisini izledi.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET 

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde Sarıkamış Şehitlerinin 105. anma etkinlikleri kapsamında Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri meşaleli kayak gösterisi yaptı.

Cıbıltepe Kayak Merkezi 1. etaptan ellerinde meşaleler ile kayan JAK timini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Valisi Türker Öksüz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Selim Çelenk, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaşlar izledi.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte JAK timleri ellerinde yanan meşaleler ile zirveden aşağıya kayarak indi. Bakan Kasapoğlu ve Pakdemirli, protokol üyeleri ile birlikte kayak merkezinin pistinde demirle yazılan ve gazlı bezlerin sarılı olduğu ‘Sarıkamış 105. Yılı’ yazısını meşalelerle yaktı.

Anma etkinliğine gelen Bakan Kasapoğlu ve Pakdemirli protokol üyeleri yanan ‘Sarıkamış 105. Yılı’ yazısı önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra lazer gösterisini izlediler.

Programda gazetecilere açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 105 yıl önce şahadet yürüyüşünü anmak, şehitlerimizi, gazilerimizi hürmetle, minnetle, rahmetle yad etmek üzere bir arada olduğumunuzu anımsatarak, "Bu senede bu anlamlı yürüyüşü geçekleştirmek nasip oldu. İnşallah yarın yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Hakikaten şehadete yürüyüşü hem hissetmek hem de bu ruhu, bu faaliyeti diri tutmak çok anlamlı, her yıl teveccühün daha farklı boyutta, daha güçlü bir şekilde artması, çoğalması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Çünkü, gençlerimiz Türkiye’nin dört bir yanından olsun, dünyanın farklı ülkelerinden olsun gelip bu yürüyüşe, bu faaliyete katılması hakikaten geleceğimiz adına, yarınlarımız adına umut verici ve yarınlara inşallah gençlerimizle, gençlerimizin bu kutsal emaneti devralmasıyla çok daha güçlü yürüyeceğimize inanıyoruz.” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “ Buradayız, 105 yıl önce burada çok büyük bir dram yaşanmış. 60 bine yakın şehit vermişiz. Sadece Allah-u Ekber Dağlarını geçerken, açlıktan ve soğuktan 37 bin tane şehit vermişiz. Bu çok büyük bir dram, Rus kuvvetleri komutanı Petroviç, diyor ki, "Birinci sırada askerleri görüyorum. Birinci sırada gördüğüm askerler, 9 tanesi yerde ve elleri donmuş, ikinci sıradakiler de cephane sandıklarını taşımaya çalışırken, ellerini atmışlar ve o şekilde donmuşlar." Gerçekten aslında bunca yıl sonra onları rahmetle, minnetle anıyoruz. Bu toprakları şehit kanlarına buladıkları için Rus komutan şunu söylüyor, "Bizim onları teslim alma imkanımız olmamıştı. Çünkü onlar kendilerini Allah’a teslim etmişlerdi." Gerçekten bu aynı zamanda büyük bir dram ama her zaman minnetle anmamız gereken ve asla unutturmamız gereken bir konu, çünkü gençlerimiz eğer ecdadının ne yaptığını bilirse 21. yüz yılda daha emin adımlarla bayrağı ileri taşıyacaktır.” ifadesini kullandı.

sarikamis-sehitleri-anisina-mesaleli-kayak-ve-lazer-gosterisi-(1).jpgsarikamis-sehitleri-anisina-mesaleli-kayak-ve-lazer-gosterisi-(2)-001.jpgsarikamis-sehitleri-anisina-mesaleli-kayak-ve-lazer-gosterisi-(3)-001.jpgsarikamis-sehitleri-anisina-mesaleli-kayak-ve-lazer-gosterisi-(4)-001.jpgsarikamis-sehitleri-anisina-mesaleli-kayak-ve-lazer-gosterisi-(5).jpgsarikamis-sehitleri-anisina-mesaleli-kayak-ve-lazer-gosterisi-(6).jpgsarikamis-sehitleri-anisina-mesaleli-kayak-ve-lazer-gosterisi-(7).jpgsarikamis-sehitleri-anisina-mesaleli-kayak-ve-lazer-gosterisi-(8).jpgsarikamis-sehitleri-anisina-mesaleli-kayak-ve-lazer-gosterisi-(9).jpgsarikamis-sehitleri-anisina-mesaleli-kayak-ve-lazer-gosterisi-(10).jpgsarikamis-sehitleri-anisina-mesaleli-kayak-ve-lazer-gosterisi-(11).jpgsarikamis-sehitleri-anisina-mesaleli-kayak-ve-lazer-gosterisi!!!.jpgsarikamis-sehitleri-anisina-mesaleli-kayak-ve-lazer-gosterisi!!.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler