Sarıkamış Şehitleri Anısına “Sarıkamış İçin Söyle” Adlı Belgesel Film Çekildi

Sarıkamış Şehitleri Anısına “Sarıkamış İçin Söyle” Adlı Belgesel Film Çekildi

Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erdem İrtürk tarafından Sarıkamış’ta gerçekleştirilen projede 90 bin şehidin anısına okunan türküde, her mısrayı farklı kişiler farklı mekanlarda seslendirerek bir bütün oluşturulması hedeflediler.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Sarıkamış’ın tarihi ve turistik önemine değinen Erdem İrtürk Kars Manşet’e yaptığı açıklamada: “Kaldırımlarında büyüdüğüm yeşil ile beyazın en çok yakıştığı, maneviyatın beşiği, tarih turizm ve kültürün başkenti, kristal karlar ülkesi cennet memleketim için kısa bir tanıtım filmi çektik. Bu günlerde yayımlanmasını bekliyoruz. Bu projeyi gerçekleştirmemizde maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sami Özcan'a, Sarıkamış Kaymakamımız Yusuf İzzet Karaman’a, Sarıkamış Belediye Başkanımız Köksal Toksoy'a, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ağabeyim Atakan Karabağ'a teşekkür ediyorum.  Ayrıca bu projede benden daha çok yorulan ağabeylerime, kardeşlerime, öğrencilerime ve daha adını sayamadığım Sarıkamışlı hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Serhat Karsımızın ve Sarıkamış’ımızın adını bir nebze olsun duyurabiliyorsak ne mutlu bizlere.” dedi.

sarikamis-sehitleri-anisina-“sarikamis-icin-soyle”-adli-belgesel-film-cekildi-(2).jpgsarikamis-sehitleri-anisina-“sarikamis-icin-soyle”-adli-belgesel-film-cekildi-(3).jpgsarikamis-sehitleri-anisina-“sarikamis-icin-soyle”-adli-belgesel-film-cekildi-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler