Şarıkamış Şehitleri İçin 90 Adet Ateşli Balon

Şarıkamış Şehitleri İçin 90 Adet Ateşli Balon

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapılacak olan off-road yarışlarına katılacak sporcular, Sarıkamış'ta Şehit düşen 90 bin Mehmetçik anısına 90 adet ateşle uçan dilek balonu gece karanlığında gökyüzüne bırakıldı.

 

İlçedeki Bayraktepe Kayak Merkezi’nde 27 Ocak Pazar günü yapılacak “Eksi 36 Off-Road Oyunları” için yurt içi ve yurt dışından gelen off-road sporcuları, Bayraktepe Kayak Merkezi’nde kurdukları kamp yerinde Sarıkamış’ta şehit düşen 90 bin Mehmetçik anısına havai fişek gösterisi ve ardından 90 adet ateşle uçan dilek balonunu gece karanlığında gökyüzüne bıraktı.
 
Sakarya Otomobil Sporları ve Off-Road Kulübü üyesi, Off-Road Direktörü ve Organizasyon Koordinatörü Murat Karahan, Sarıkamış Şehitlerini anma ve kış off-roadı yapmak için iki gündür çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirterek, “Bu akşam şehitleri anma adına 90 adet balon yakıp onlara saygı duruşunda bulunduk. Yarın sabah’ta yarışlarımız başlayacak. Şehitlerimizi yad ediyoruz. Yani off road yarışı,off-road oyunlarından ziyade bir sosyal sorumluluk projesi bu oyun” diye konuştu.
 
Gökyüzüne bırakılan ateşli balonlar güzel görüntüler oluşturdu.
kha

Önceki ve Sonraki Haberler