Sarıkamış Şehitlerine Sahip Çıktı

Sarıkamış Şehitlerine Sahip Çıktı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde görev yapan Astsubay Üstçavuş Gençleşen ve Piyade Uzman Çavuş Demiryürek'in görevli gittikleri Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olması, ilçe halkını derinden üzdü.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda Piyade Astsubay Üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen ve Piyade Uzman Çavuş Kadir Demiryürek'in şehit olmasının ardından Sarıkamış halkı, 9’uncu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat,Yetgin ve Personeli ziyaret ederek başsağlığında bulundu.

Sarıkamış 9’uncu Komando Tugay Komutanlığı tarafından Hükümet Konağı yanına kurulan taziye çadırında Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetgin, taziyeleri kabul etti. Sarıkamış’ta çalışan din görevlileri de taziye çadırında Kuran-ı Kerim okudu. Sarıkamışlılar şehitler için dua etti, başsağlığı diledi. Gelen vatandaşlara tugay personeli tarafından helva ve çay ikramında bulundu.

9’uncu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetgin, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış halkının şehitlere gösterdiği duyarlılık ve bu acıyı paylaşmalarının kendileri için en büyük teselli kaynağı olduğunu söyledi.

Yetgin, “Biz hepimiz bu vatanın evlatlarıyız, biz siziz. Bir ülkemiz var, bir vatanımız var, bir bayrağımız var. Bu cennet vatanı kaybedersek başka gidecek yerimiz yok. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz, her işimizi böyle yapıyoruz. Sizi de yanımızda görmekten çok mutlu oluyoruz, var olun, sağ olun ayaklarınız sağlık.” diye konuştu.

Kazım Karabekir Paşa Camisinde Cuma namazı öncesinde Mardin Nusaybinde şehit olan askerler ve tüm şehitler için Mevlid okundu, dua edildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler