Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri başladı

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri başladı

Sarıkamış Şehitlerinin 107. yıl anma etkinlikleri, şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleri onuruna düzenlenen yemekle başladı.

Volkan KARABAĞ

Her yıl Ocak ayının ilk haftasında düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri bu yıl 7-9 Ocak tarihleri arasında gerçekleşiyor. Kars Valiliği öncülüğünde düzenlenen şehit yakınları ve gazi aileleri onuruna düzenlenen yemekle başladı.

Sarıkamış’ta bir otelde Kars Valisi Türker Öksüz’ün ev sahipliğinde düzenlenen yemek başta Sarıkamış Şehitleri olmak üzere tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ankara Ahmet Hamdi Akseki Cami Müezzin Kayyumu Hasan Köylü tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü ve Kars Valisi Türker Öksüz tarafından günün anlam ve önemime binaen bir konuşma yapıldı. Yenilen yemek sırasında Vali Öksüz ve Bakan Yardımcıları Öncü olmak üzere tüm protokol mensupları şehit yakınları ve gaziler ile aynı masada oturarak uzun süre sohbet ettiler. Yenilen yemeğin ardından protokol üyeleri ailelerle sohbet etti.

Vali Öksüz yaptığı açıklamada, “Bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu kutsal topraklarda bugün özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak, burada huzurlu bir şekilde bir araya gelebiliyorsak,  mukaddesatımız koruma altındaysa, ezanlar semada yankılanıyorsa, şanlı bayrağımız dalgalanıyorsa, şüphesiz ki bunu; bedelini canıyla, kanıyla ödeyen aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Onların uğrunda canını verdiği bu topraklar, akıttığı kanla vatan olmuştur. hiçbir feragat, hiçbir vazgeçiş, insanın canı kadar kıymetli olamaz. Ancak; vatan, millet, iman, can kadar, canan kadar sevilirse insan kendinden vazgeçebilir, milleti için canını feda edebilir. İşte bu şuurla vatanımız, milletimiz ve devletimiz uğrunda büyük fedakârlıklar gösteren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. rabbim tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize rahmet eylesin. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kastedenler, dün olduğu gibi bugün de hiçbir vicdani ve ahlaki değer tanımadan üzerimize gelmeye, bu coğrafyada kan ve gözyaşı dökmeye devam etmektedir.” dedi.

Öksüz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Güvenlik güçlerimiz, kolluk kuvvetlerimiz, ülkemizin güvenliğini sağlamak adına, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde olduğu gibi yedi düvele karşı verdiği mücadelenin bir benzerini bugün de yurtiçinde ve yurtdışında terör maşalarına karşı başarılı bir şekilde yürütmektedir. Şunu herkes iyi bilmelidir ki; ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç, istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecek, ülkemizi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacak, ezanlarımızı susturamayacak, bu ülkeye diz çöktüremeyecek, ay-yıldızlı al bayrağımız dünya durdukça göklerde dalgalanmaya devam edecektir. Bu amaçla; devlet olarak, valilik olarak ve toplumun tüm paydaşları olarak bizlere düşen görev ve sorumluluk, aziz şehitlerimizin uğruna can verdiği mukaddes değerlerin kıymetini bilen, milli mücadele ruhunu özümsemiş, milli benlik ve aidiyet duygusu kazanmış, vatanı ve milleti için can vermeye hazır nesiller yetiştirmektir. Biliniz ki yaşadığınız acılar hepimizin acısıdır. Bu acıyı yürekten paylaştığımızı bilmenizi özellikle istiyorum. Bizler, şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız! Çünkü bizler “şehitler ölmez, vatan bölünmez” nidasını yüreğinde hisseden ve gür sesle haykıran bir milletiz. bu büyük millet, her zaman yanınızda ve size minnettardır. Bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimize, onların yakınlarına ve kahraman gazilerimize hizmetkâr olmak bizim boynumuzun borcudur. sizler, aziz şehitlerimizin, devletimize ve bizlere emanetisiniz. Hiç şüpheniz olmasın ki bizler bu emanetlere kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Valilik olarak sizlerle ilgili her meseleyi ve sizlerin taleplerini kendi meselemiz bilip, yakından takip etmeye çalışıyoruz. Tüm kurum, kuruluşlarımız ve imkânlarımızla yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.”

sarikamis-sehitlerini-anma-etkinlikleri-basladi-(1)-003.jpgsarikamis-sehitlerini-anma-etkinlikleri-basladi-(2)-003.jpgsarikamis-sehitlerini-anma-etkinlikleri-basladi-(3)-003.jpgsarikamis-sehitlerini-anma-etkinlikleri-basladi-(4)-003.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler