Sarıkamış sevdası ilçeye sığmadı

Sarıkamış sevdası ilçeye sığmadı

Sarıkamış Allah-u Ekber Dağlarında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik için düzenlenen anma yürüyüşüne katılan binlerce vatandaşın yanında bir o kadar da yürüyüşe katılamayanlar oldu.

 

Yürüyemediler ama olumsuz hava koşullarının altında şehit düşen askerlerin 98 yıl önce neler yaşadıklarını az da olsa hissedebildiler. Çünkü saatlerce yolda kaldılar, tipi ve soğuk hava altında yürüdüler.
 
Sarıkamış şehitlerinin sevdası ilçeye sığmadı. Bir çok kişi Kılızçubuk Köyü’nden başlayan yürüyüşe katılamayarak geri dönmek zorunda kaldılar. Aralarında tipiye yakalanıp ekipler tarafından kurtarılanlardan, ilçe merkezinde kilitlenen trafikte bekleyenlere kadar herkes olumsuz hava koşullarından etkilenmiş oldu.
 
Yoğu kan yağışı ve yer yer etkili olan tipi nedeniyle, yine olumsuz hava koşulları nedeniyle yürüyüşe geç katılıp geri dönmek zorunda kalanlar zor anlar yaşadılar. Dün öğlen saatlerinden sonra Kızılçubuk köy yolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı araçların kayarak şarampole düşmesi de eklenince saatler süren bir bekleyiş başladı. Törende görevli olanlar, gazeteciler, sağlıkçılar, kurtarma ekipleri de yer yer yardıma muhtaç kaldılar. Vaktin ilerlemesi ve akşam saatlerinin yaklaşması üzerine ise görevliler yürüyüş için Kızılçubuk’a gidenleri geri dönmeleri konusunda ikna etmeye çalıştı. Bunun üzerine geri dönen öğrencilerden bazıları yolda mahsur kaldı. Ekipler tarafından kurtarılan öğrenciler ile merkezine gönderildiler.
 
Trafikteki kilitlenme ve ilçe merkezinde de sürdü. Uzun süre araçlar yerinden bile kıpırdatılamadı. Herkes yolun bir an önce açılmasını bekledi. Bir yandan Kızılçubuk’tan bir yandan da tören alanından dönen yüzlerce araç bir anda ilçe merkezinden geçmek isteyince trafikteki kilitlenme de kaçınılmaz oldu. Yurdun dört bir yanından gelen öğrencilerden yürüyüşe katılamayanlar trafikteki kilitlenme nedeniyle tören alanına bile gidemediler. Lapa lapa yağan kar altında kalan öğrenciler en çok da Doğu’nun karla kışla mücadelesine yakından tanık olduklarına sevindiklerini belirttiler.
 
Kızılçubuk yolundan alınan bir hastayı taşıyan ambulansta ilçe merkezinde uzun süre mahsur kaldı. Trafiğin tıkanmasıyla ambulans hareket edemeyince hastaya da ambulansın içinde müdahale edildi. Bekleyişin uzun sürmesiyle de hasta sağlık görevlilerinin kollarında ambulanstan indirilerek 400 metre mesafedeki bir başka ambulansa götürüldü.
 

Önceki ve Sonraki Haberler