Sarıkamış, Teröre Karşı Tek Yürek Oldu

Sarıkamış, Teröre Karşı Tek Yürek Oldu

KARS’IN SARIKAMIŞ İLÇESİNDE TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ. SARIKAMIŞ KAYMAKAMI KARAMAN: TÜRKİYE’YE SESLENİYORUZ. BİZİM İÇİN BATIDA ÇANAKKALE, DOĞUDA SARIKAMIŞ, BU ÜLKENİN BİRLİK ÇİMENTOSUDUR.

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde, Kaymakamlık, belediye, Partiler ve STK’ların bir araya geldiği teröre tepki yürüyüşü düzenlendi

Yürüyüşe, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, esnaflar ile ilçe merkezi ve köylerden gelen 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katıldı.

Gaziler Meydanında toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayraklarıyla, Şehit Kemal Mutlu caddesinde el ele, kol kola yürüyerek terörü lanetledi. Yaklaşık 5 bin kişi, ”Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Türk Kürt Kardeştir Ayıranlar Kalleştir”, “Sarıkamış Ovası Kardeşliğin Yuvası”, sloganları atarak birlik ve beraberlik örneği gösterdiler. Kol kola, omuz omuza gerçekleşen yürüyüşte açılan dev Türk bayrağı etrafında gür sesleriyle kardeşlik mesajları veren Sarıkamışlılar 3 kilometrelik yürüyüşün ardından tekrar Gaziler Meydanında toplandı. Burada saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra basın açıklaması yapıldı. Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Şehitler diyarının olduğu bu yerde tüm Türkiye’ye bir mesaj vermek için toplandıklarını belirtti. Güzel cennet vatana kast edenlere ve bu ülkenin birlik ve beraberliğine kast edenlere, Türkiye’nin doğusundan en uzak köşesinden seslendiklerini ifade eden Karaman, şunları söyledi:

“Hiç kimse bu ülkeyi Allahın izniyle bölemez yıkamaz, et tırnaktan ayrılamaz. İşte bugün bu duygularla bütün halkımız burada toplandı. Hiçbir ayrım gözetmeksizin Sarıkamış’ın ruhunu yansıtacak, şehitlerin ruhuna yakışacak şekilde bu meydandan tüm Türkiye’ye sesleniyoruz. Bizim için batıda Çanakkale, doğuda Sarıkamış, bu ülkenin birlik çimentosudur. Türkiye’de Edirne neyse, Hakkari’de o dur. Kars neyse, Van’da o dur. Dolayısıyla hiç kimse bizi birlikteliğimizden ayrı tutamaz. Biz, Sarıkamış’ta bunu en güzel şekilde yaşıyoruz, yansıtıyoruz. Sarıkamış’ın adı terörle anılamaz, terör bu bölgede yoktur. Sarıkamış halkı bugün burada mesajını vermiştir. Sarıkamış’a Kars’a ülkenin bu bölgesine terör giremez girse de barınamaz.”

Belediye Başkanı Göksal Toksoy da, geçmişte olduğu gibi bu vatan topraklarında yaşayan bütün halklar en zor ve en kötü günlerde biri birine kenetlenmesini bildiğini söyledi.

Bu topraklarda bir ve beraber yaşarken kürt, laz, çerkez diye bir ayrımın olmadığını kaydeden Toksoy, ”Son 30 yılda terör operasyonlarında binlerce şehit verdik, vermeye devam ediyoruz. Ülkemiz için vatanımız için şehit vereceğiz. Bu vatanın bir karış toprağını kimseye vermeden koruyacağız. Bugün burada bu birlikteliği gördüm çok mutlu oldum. Sarıkamış’tan Çanakkale’ye, bu topraklarda canlarını vermiş şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

AK Parti Kars Milletvekileri Ahmet Aslan ile Selahattin Beyribey’in düzenlenen yürüyüş için gönderdikleri mesajların da okunduğu etkinlikte Aslan Kaptan isimli belediye çalışanı Kaymakam Yusuf İzzet Karaman’a Türk bayrağı hediye etti. Bayrağı öperek teslim alan Kaymakam Karaman, “Şehitleri diyarında torunları işte böyle duygularını dile getiriyorlar.” dedi.

Nurettin Ekinci (85) isimli vatandaş da Sarıkamış’ın şehitler diyarı olduğuna dikkat çekerek buradaki birlik ve beraberliğin ülkeye örnek şekilde olduğunu ve bunu kimsenin bozamayacağını söyledi.

Açtıkları Türk bayrağı etrafında toplanan genç kızlar da hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın dizelerini okudular. Genç kızları çevredeki vatandaşlarda alkışlarıyla destekledi.

Yürüyüş ve etkinlik okunan dua ile sona erdi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler