Sarıkamış türküleri kitaplaştırıldı!

Sarıkamış türküleri kitaplaştırıldı!

Kars bölgesinin halk müziğine, kültürüne, folkloruna katkı sunacak "Sarıkamış Türküler, Ozanlar ve Danslar Kitabı" okuyucularla buluştu.

Emekli öğretmen araştırmacı yazar Zeki Demirci'nin kaleme aldığı kitapta, bestelenmiş ve halk tarafından çok sevilen ve birçoğu unutulmaya yüz tutmuş eserlerden oluşuyor.

Araştırmacı Yazar Zeki Demirci, yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ın kültürel ve folklorik açıdan çok zengin olduğunu belirterek, gelecek kuşaklara böyle bir çalışmanın aktarılması gerektiğini söyledi.

Yaklaşık 3 yıllık geniş bir çalışmanın sonunda kitabı zorda olsa okuyucularla buluşturmanın mutluluk verici olduğunu ifade eden Demirci, "Sarıkamış, geçmişte kültürün, sanatın yoğun yaşandığı çok önemli bir ilçedir. Yetenekli ozanlar, halk müziği sanatçıları yetişmiştir. Bende Sarıkamışlı olarak geçmişten günümüze bu kültürün kayıt altına alınmasını ve gelecek kuşaklara aktarılması için zor ve meşakkatli bir çalışma yaptım. İnşallah gençlerimiz bu değerlere sahip çıkarak yaşatılmasını sağlayacaktır. Zor şartlarda kitabın çıkmasında katkı sağlayan Hayri Bildik ve notaların temininde destek olan Prof. Dr. Metin Eke'ye teşekkür ediyorum." dedi.

İki çocuk kitabı yazan Demirci, son yayımlanan Sarıkamış Türküler, Ozanlar ve Danslar isimli kitabıyla kültür hizmetinde bulundu.

927353c2-8958-4806-956c-3ff9f7f63e4d.jpgc2d13630-c0e8-4f54-97d3-66d88a2c18e7.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler