Sarıkamış’a Ne Ekersen Yakışıyor!

Sarıkamış’a Ne Ekersen Yakışıyor!

Sarıkamış'ta dikilen sarıçam fidanlarının büyük bölümü toprakla uyum sağladı.

Sarıkamış Orman İşletmesi tarafından kent merkezi ve orman köylerindeki boş arazilerde başlatılan ağaçlandırma çalışmalarının olumlu neticeleri alınmaya başladı.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Hamamlı Bölgesi Orman İşletme Şefliği "Bozat Köyü Ağaçlandırma Uygulama Projesi" kapsamında 2013 yılında 39 hektar alanda yapılan çalışmalar sonucunda dikilen 72 bin adet sarıçam fidanının toprakla uyum sağlayarak büyümeye devam ettiği bildirildi.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, Hamamlı Bölgesi İşletme Şefi Rasim İnal ile Orman Mühendisleri Cengiz Koç,Metin Saraç ve Abdullah Temur ağaçlandırma sahasında incelemelerde bulundu.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik,gazetecilere yaptığı açıklamada,Sarıkamış bölgesinde ağaçlandırma sahalarına dikilen fidanlardan başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Sarıkamış bölgesinde bir taraftan ormanların rehabilitasyonu,diğer taraftan boş arazilerin tamamında ağaçlandırma çalışmaları yürüttüklerini belirten Çelik,şunları kaydetti:

"Bizim öncelikli hedefimiz hem mevcut ormanlarımızı korumak hemde ağaçsız alanları ağaçlandırmak.Tabi burada özellikle orman köylerinde yaşayan vatandaşlarımızdan ricamız fidan dikilen bölgeleri korumalarıdır.Hayvanlarını otlatırken bu fidanlık sahalarına çok dikkat etmeleridir.Ormanlarımızı koruyarak muhafaza etmeliyiz.Fidan dikmek önemli, ancak korumak daha da önemli.Korunan fidanlık sahalarımızdan çok başarılı sonuçlar alıyoruz.Bu sahalar bir kaç yıl içersinde orman olacak ve hepimize hayat verecek.Bu nedenle bütün köylü vatandaşlarımızdan bu hassasiyeti bekliyoruz." kha

Önceki ve Sonraki Haberler