Sarıkamış’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü

Sarıkamış’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü

Kars Sarıkamış’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Kaymakam Yusuf İzzet Karaman 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetgin ve Belediye Başkanı Göksal Toksoy Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Başkan Toksoy, burada yaptığı konuşmada, şehitler diyarı ilçenin düşman işgalinde kurtarılışının 95. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Toksoy, Sarıkamış Türk tarihin en hüzünlü en dramatik bölümü olmakla beraber şehadet şerbeti içmek için ölüme adım adım yürüyen Türk yiğitlerinin varoluş destanı olduğunu belirtti.

Sarıkamış, cesaretin, kararlılığın, azmin ve emre itaatin çelikleşmiş ifadesi olduğunu vurgulayan Toksoy, şunları kaydetti: ”Sarıkamış, vatanın, bayrağın, toprağın, kanın, namusun, şerefin, ulvileştiği yerdir. Sarıkamış şehitlerin buluştuğu, meleklerin uçuştuğu, nurun arşa ulaştığı kutsi bir mekandır. Türk insanı bugün bu kutsi topraklarda hür, başı dik ve gururla yaşıyorsa bu, 95 yıl önce Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Anafartalar’da çarpışan şehit ve gazi olan tarih yazan insanlar sayesindedir. Bu aziz insanların bizlerden ve gelecek kuşaklardan beklentileri hayırla yad edilmek, birlik ve beraber içinde bıraktıkları kutsal emanete sahip çıkmaktır.”

Törene, kurum amirleri, askeri ve sivil erkan,  siyasi parti temsilcileri, AK Parti Kars milletvekili adayları, Ahmet Aslan, Selahattin Beyribey, Suat Ögel ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikler, Sarıkamış Kazım Karabekir Paşa Caminde şehitler için düzenlenen mevlit programı ile sona erdi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler