Sarıkamış'ta 14 Mart Dünya Böbrek Günü bilgilendirme toplantısı!

Sarıkamış'ta 14 Mart Dünya Böbrek Günü bilgilendirme toplantısı!

Sarıkamış İlçe Sağlık Müdürlüğü, 14 Mart Dünya Böbrek Günü nedeniyle ilçe merkezindeki okullarda öğrencilere slayt gösterimi eşliğinde bilgilendirme toplantıları düzenledi.

İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı diyetisyen Volkan Yıldız ile Ebe Ayşegül Cesur'un hazırladığı sunum ile böbreklerin insan sağlığı açısından önemini slayt gösterimi eşliğinde öğrencilere anlatıldı.

Volkan Yıldız, bu sene "Sağlığınız Böbreklerinizin Sağlığına Bağlıdır" sloganıyla böbreklerin insan vücudu için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) günlük tüketilmesi gereken tuz miktarını 5 gram olarak önerdiğini hatırlatan Yıldız, "Günlük en fazla 5 gram tuz tüketilmeli ayrıca böbrek sağlığı için bol su içilmeli en az günde 2,5 litre su tüketmeliyiz. Çünkü idrarımız koyu renkte olursa az su tükettiğimizin göstergesi olup, böbreklerimizin yorulduğunu günlük az idrara çıktığımız için sağlığımıza zarar verdiğini gösterir. Onun için 'Sağlığınız Böbreklerinizin Sağlığına Bağlıdır' diyor bol su içmeniz, spor yapmanız, sağlıklı beslenmeniz gerekiyor." diye konuştu.

sarikamista-14-mart-dunya-bobrek-gunu-bilgilendirme-toplantisi!-(3).jpgsarikamista-14-mart-dunya-bobrek-gunu-bilgilendirme-toplantisi!-(2).jpgsarikamista-14-mart-dunya-bobrek-gunu-bilgilendirme-toplantisi!-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler