Sarıkamış’ta 200 kişi çevre temizliği yaptı

Sarıkamış’ta 200 kişi çevre temizliği yaptı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde “Türkiye Çevre Haftası” dolayısıyla çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Etkinlikte 200 kişi çöp topladı.

Volkan KARABAĞ

 “Sıfır Atık” temasıyla başlayan etkinlikte yaklaşık 200 kişi TOKİ konutları bölgesinde topladıkları çöpleri alanda bulunan belediyeye ait çöp kamyonlarına boşalttı.

Çevre Haftası nedeniyle ilçe genelinde geniş çaplı temizlik seferberliği başlattıklarını dile getiren Sarıkamış Kaymakamı Doğan Kemelek “Sarıkamış doğal güzellikleriyle bilinen her tarafı yeşil, dağları, ormanları akarsuları ve nehirleriyle doğa harikası bir ilçe. Bizlerde çocuklarımızın çevre bilincini artırmak, doğaya hassasiyetini ileriki yaşlarda daha gelişkin olmasını sağlamak için böyle bir etkinlik düzenledik. Kış ’tan yeni çıktık, çevrede bazı olumsuz görüntüler var. Hem çocuklarda bu bilinç olacak hem de güzel bir çevre temizliği olacak. Faydalı olacağını düşünüyoruz. Katılan öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Kızılok’ta ise çevre bilincinin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Halka örnek olması için çevre bilinci çok, çok önemli. Çevre bizim ona sahip çıkmamız lazım. Bizler temizlememiz lazım. Herkes üzerine düşeni yerine getirirse hak ettiğiniz bir çevre içerisinde yaşarız.” ifadesini kullandı.

Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafınan düzenlediği etkinliğe, İlçe Kaymakamı Doğan Kemelek, Belediye Başkanı Harun Hayali, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Ulusoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Kızılok, öğretmenler, ilk ve ortaokul öğrencileri ile veliler katıldı.

sarikamis’ta-200-kisi-cevre-temizligi-yapti-(1).jpegsarikamis’ta-200-kisi-cevre-temizligi-yapti-(2).jpegsarikamis’ta-200-kisi-cevre-temizligi-yapti-(3).jpegsarikamis’ta-200-kisi-cevre-temizligi-yapti-(4).jpegsarikamis’ta-200-kisi-cevre-temizligi-yapti-(5).jpegsarikamis’ta-200-kisi-cevre-temizligi-yapti-(6).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler