Sarıkamış’ta 24 Kasım Kutlaması

Sarıkamış’ta 24 Kasım Kutlaması

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen programla kutlandı.

TEOG sınavları nedeniyle bugüne ertelenen programda,saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı 'nın okunmasının ardından Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretimin bir ideal ve gönül işi olduğunu belirtti.

Öğretmenlik mesleğinin çok kutsal olduğunu bu bilinçle öğretmenlerin fedakarca görev yaptığını ifade eden Karaman, şunları kaydetti:

"Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Öğretmenler gelecek nesil sizlerin eseri olacaktır" sözü her zaman bize kılavuz olması lazım. Öğretmenlerimiz bu çok doğru ve anlamlı sözü unutmamaları gerekir. Şehitler diyarı ilçemizin eğitim öğretim düzeyini istenilen seviyeye çıkaracağınızdan hiç kuşkum yok. Bu vesileyle Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenleri saygıyla anıyor, bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyorum."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ'da, Cehaletin paslı çemberini kırmak, akıl ve ilim yoluyla aydınlık yarınlara ışık tutmak için bu kutsal mesleği seçtiklerini belirterek," Bu bilinçle bayrağımızın dalgalandığı her yerde, gelecek nesilleri yetiştirmek için var gücümüzle çalışacağız. İlçemizdeki eğitim çıtasını yükseltmek için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz, etmeye devam edeceğiz" dedi. Ardından, Sarıkamış Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesinin organizesiyle, öğretmenlerin türkü dinletisi ve Kafkas Halk Oyunları gösterisinden sonra Öğretmenler Günü dolayısıyla okullar arası düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Program, emekli öğretmenlere Kaymakam Karaman tarafından plaket verilmesiyle sona erdi. Programa, 9. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti İlçe Başkanı Serkant Aykul, kurum amirleri ile öğretmen ve veliler katıldı.

sarikamis’ta-24-kasim-kutlamasi-(1).jpgsarikamis’ta-24-kasim-kutlamasi-(2).jpgsarikamis’ta-24-kasim-kutlamasi-(3).jpgsarikamis’ta-24-kasim-kutlamasi-(4).jpg

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler