Sarıkamış'ta 3 ekip seferber oldu!

Sarıkamış'ta 3 ekip seferber oldu!

SARIKAMIŞ'TA “KUDUZ AŞILAMA KAMPANYASI” BAŞLATILDI

Sarıkamış'ta 3 ekip seferber oldu!

-SARIKAMIŞ’TA “KUDUZ AŞILAMA KAMPANYASI”  BAŞLATILDI

Kars Sarıkamış Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından sahipli, sahipsiz kedi ve köpekler için “Kuduz Aşılama Kampanyası” başlatıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada,  kuduz hastalığının hayvanlardan insanlara da geçebilen ölümcül bir hastalık olduğunu belirterek, kampanya kapsamında ilçe merkezi ve köylerde bulunan sahipli, sahipsiz bütün kedi ve köpeklerin aşılanacağını söyledi.

Aşılama çalışmalarına Müdürlük bünyesinde oluşturulan 3 ekiple köylerden başladıklarını belirten Yalçın, ” Kuduz hastalığı, hayvanlarda görülen virus kaynaklı, hayvanlar tarafından ısırılma ve tırmalanma gibi nedenlerle insanlara geçebilen, hastalık oluşturabilen ve ölümlere de sebebiyet verebilen bir hastalıktır. Bakanlığımızca her yıl aşı kampanyaları düzenlenerek, hastalığın bulaşması açısından risk grubunda yer alan sahipli, sahipsiz kedi ve köpeklerin aşılanması sağlanmaktadır ”diye konuştu.

Yalçın, aşılanan tüm hayvanlar için aşı karnesi tanzim edilerek kuduz aşılama defterine kaydedildiğini, kampanyanın haziran ayı ortalarında tamamlanacağını, sözlerine ekledi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler