Sarıkamış’ta 7’den 70’e Şehitler İçin Yürüdüler!

Sarıkamış’ta 7’den 70’e Şehitler İçin Yürüdüler!

Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan 90 bin asker için 7’den 70’e binlerce kişi soğuk havada meşale yakarak Şehitlik Anıtına yürüdü.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Etkinlikler kapsamında Kazım Karabekir Camisi'nde şehitler için düzenlenen mevlit programının ardından binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Sarıkamış 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda toplanan binlerce kişi buradan kortej eşliğinde başlayan yürüyüş yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan şehitlik anıtında son buldu. Şehitler Anıtı önüne kadar meşelilerle yürüyen kalabalık, burada şehitler anısına dua etti.

Kars Valisi Rahmi Doğan, “Gençlerimize Sarıkamış ruhunu aktarmamız lazım. Gençlerimize bu şuuru aktarmaz isek küresel dünyada bu şuurda yetiştirmek için elimizden geleni yapmamız lazım. 15 Temmuz şehitlerimizin yakınlarını davet ettik. Ve onlarda şuanda aramızda, onlarda bu havayı teneffüs ettiler. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ise soğuk havaya aldırış etmeden yürüyüşe katılanlara teşekkür ederek, Ülkenin bütünlüğü için canını seve seve feda eden şehitlere rahmet ve gazilere acil şifa dilerim. Bu meşaleler, Anadolu'da 100 yıl evvel ve 15 Temmuz'da yüreği yananların gönüllerindeki kordur, ateştir. Ama ışıksa şehitlerimizin ışığı, tıpkı ay yıldız gibi güneş gibi ülkemizi her bir yandan sarmış. Bu vatanı korumak çok önemlidir. Bu vatan için yine yüreğini verecek şehit olacaklar da olacak. Ülkemiz için vatanımız için elimizden geleni yapmalıyız. Düşmanımızı ve dostlarımızı iyi tanımamız lazım."

Sarıkamış Şehitleri için düzenlenen etkinliğe Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf izzet Karaman, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 15 Temmuz Şehit aileleri, STK’lar ve 81 ilden gelen binlerce vatandaş katıldı.

sarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(1).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(2).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(3).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(4).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(5).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(6).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(7).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(8).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(9).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(10).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(11).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(12).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(13).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(14).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(15).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(16).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(17).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(18).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(19).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(20).jpgsarikamis’ta-7’den-70’e-sehitler-icin-yuruduler!-(21).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler