Sarıkamış’ta Aşılama Sürüyor

Sarıkamış’ta Aşılama Sürüyor

Sarıkamış’ta büyükbaş hayvanların çiçek aşısı aralıksız sürüyor.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğüne bağlı ekipler, kent merkezi ve 55 köyde büyükbaş hayvanlar için başlatılan çiçek aşısı çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Sarıkamış Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Volkan Önder Özdoğan,yaptığı açıklamada, Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün aldığı karar doğrultusunda ilçe merkezi ve 55 köyde büyükbaş hayvanların herhangi bir hastalığa bulaşmaması ve zarar görmemesi için çiçek aşısı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Hayvan besicileri ve çiftçilerin hayvanların sağlığı açısından konuya duyarlı davranmaları gerektiğini belirten Özdoğan,” Mevsimsel dönemlerde özellikle bahar aylarında çiçeklerden, böceklerden hayvanlara hastalık bulaşmasın diye böyle aşı kampanyaları düzenliyoruz. Sarıkamış ilçe merkezi ve 55 köyümüzde yaklaşık 95 bin büyükbaş hayvan var. Şu anda kurduğumuz iki ekipte 10 veteriner hekim görev yapıyor. Şimdiye kadar 25 bin civarında hayvanın aşısı tamamlandı. Bütün hayvanlar aşılanana kadar çalışmalar devam edecek” diye konuştu.

Özdoğan, çiçek aşısı yaptırmayan hayvan besicileri ve çiftçilerin, meralarda hayvanlarını otlatamayacağını, hayvanlarına sağlık raporu alamayacağı gibi herhangi bir yere sevk edemeyeceğini sözlerine ekledi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler