Sarıkamış’ta Ayı Saldırısı

Sarıkamış’ta Ayı Saldırısı

Kars Sarıkamış’ta ayı saldırısına uğrayan bir kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Sarıkamış’a 25 kilometre uzaklıktaki Yeniköy köyünde yaşayan Talip Şahan (75), köy yakınında kendi çayırlarında ot biçtikten sonra pınardan su doldururken ayı saldırısına uğradı. Sol eli, göğsü ve kalçasından yaralanan Şahan, çevredeki vatandaşların yardımıyla Sarıkamış Devlet Hastanesine sevk edildi. Şahan burada yapılan ilk müdahalenin ardından ortopedi uzmanı tarafından ameliyat edildi.

Şahan, çalılığın arkasında yatan ayının kendisine saldırdığını belirtti. Pınara su doldurmaya gittiğini ifade eden Şahan, "Suyu doldurup kenara çıktıktan sonra torunum dede 'bana bir çubuk kes' dedi. Çalılıktan çubukluk dal keserken arkamdan ayı saldırdı beni yaraladı. Çocuklar bağırıp fizah etmesi üzerine bıraktı kaçtı. Sonra köylüler ile köy muhtarı beni alıp hastaneye getirdiler. Ayılar, ekili alanlarımıza ve bize zarar vermeye başladılar, yetkililerin buna çözüm bulması lazım" dedi.

Ayı saldırısından yaralı kurtulan Şahan’a cerrahi müdahale yapan hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Kayahan Karaytuğ, hastanın yaşının ileri olması ve yaralarının ciddi olması nedeniyle acil müdahale gerektirdiğini söyledi.

Opr. Dr. Karaytuğ, "Hastamız geldiğinde özellikle parmaklarında kırık ve tendonları parçalanmış durumdaydı. Sol uyluğunda ısırık ve yumuşak doku yaralanması vardı. Yapılan cerrahi müdahale ile bu hasar gören bölgeler onarıldı. Şu anda hızlı bir iyileşme var, bu da bizi mutlu etti" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler