Sarıkamış’ta ‘Barış Yemeği’ Düzenlendi

Sarıkamış’ta ‘Barış Yemeği’ Düzenlendi

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde Gök ve Örnek aileleri arasındaki husumet, düzenlenen "barış yemeği" ile sona erdi.

İki aile, Sarıkamış Turizm Meslek Lisesinde Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alper Akça, İlçe Emniyet Müdürü Yaşa Tugay Yalçın ve İlçe Müftüsü Hayati Yelkovan'ın da katılımıyla düzenlenen "barış yemeği" ile husumeti geride bıraktı.

Kaymakam Karaman, yaptığı konuşmada, "Şehitler Diyarı" Sarıkamış’ta, sorunların büyütülmeden, hoşgörü içerisinde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Kavganın, husumetin hiç kimseye, hiçbir zaman bir fayda sağlamadığını ifade eden Karaman, "Geçtiğimiz günlerde ilçemizde Gök ve Örnek aileleri arasında yaşanan talihsiz bir olaydan dolayı oluşan husumetin, ilçemizin kanaat önderlerinin girişimleri ile sona ermesi hepimizi mutlu etti. Barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umut ediyorum ki bundan sonra bu tür hadisler ilçemizde olmaz." dedi.

sarikamis’ta-‘baris-yemegi’-duzenlendi-(1).jpgsarikamis’ta-‘baris-yemegi’-duzenlendi-(2).jpgsarikamis’ta-‘baris-yemegi’-duzenlendi-(3).jpgsarikamis’ta-‘baris-yemegi’-duzenlendi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler