Sarıkamış'ta Belediye Cadde ve Sokakları Ağaçlandırıyor

Sarıkamış'ta Belediye Cadde ve Sokakları Ağaçlandırıyor

Sarıkamış’ta altyapı çalışmaları tamamalanan cadde ve sokaklarda ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı.

Sarıkamış Belediyesi Fen İşleri Müdürü Muhammed Budak, çok eski olan alt yapı şebekesinin yenilenmeye başlandığını, bunun yanında çevre düzenlenmesi, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarını da birlikte yürüttüklerini belirtti.

İlk etapta bin sarıçam fidanı dikeceklerini ifade eden Muhammed Budak, “Orman İşletme Müdürlüğümüzle birlikte yürüttüğümüz ağaçlandırma çalışmasıyla şehitler diyarı ilçemizin güzelleşmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Sarıkamış’ta Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru döşeme çalışması yürütüldüğüne dikkat çeken Budak, “Bu hat güzergahında bulunan 8-10 yaşındaki fidanlar kesilmesin diye toprağıyla birlikte getirmek suretiyle ilçe merkezini ağaçlandırıyoruz. Hem fidanlarımız kesilmemiş oluyor, hemde ilçemiz yeşilleniyor. İlk etapta Cumhuriyet mahallemizdeki yol kenarlarından başladık. İlçenin her tarafında uygun olan park, yol kenarı ve bahçelerine Sarıkamış’ın kendi öz sarıçam fidanlarını dikiyoruz” dedi.

Sarıkamış Belediyesi’nce ilçe de alt yapı çalışmlarıyla birlikte çevre düzenlemesi, kaldırım ve ağçalandırma çalışmları da birlikte yürütülüyor.

sarikamista-belediye-cadde-ve-sokaklari-agaclandiriyor-(1).jpgsarikamista-belediye-cadde-ve-sokaklari-agaclandiriyor-(2).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler