Sarıkamış'ta Dünya Ormancılık Günü Kutlandı

Sarıkamış'ta Dünya Ormancılık Günü Kutlandı

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde Dünya Ormancılık Günü kutlandı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonunda ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen programda Orman İşletme Müdürlüğü Şeflerinden Şener Arif Oğulları bir konuşma yaptı. Dünyada artan sanayileşme ormanların yok olmasına yol açtığını, bu durum birey ve ülke sorunu olmaktan çıkıp uluslararası bir sorun haline geldiğini belirten Arif Oğulları, “Bu nedenle kuzey yarım kürede baharın başlangıcı olan 21 Mart günü 1971 yılında Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (FAO) tarafından Dünya Ormancılık Günü olarak kabul edildi. Türkiye’de de her yıl 21 Mart’tan itibaren 1 hafta boyunca Orman Haftası olarak çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Ormanlar ekolojik dengenin sağlanmasında ve insan hayatında çok büyük bir öneme sahiptir. Çevremize baktığımızda evimizde kullandığımız birçok eşya, okulumuzdaki sıra, masa, pencere, kapı, kalem defter, kitap gibi birçok malzemenin ağaçtan yapıldığını görmekteyiz. Ormanlar sel, taşkın, erozyon gibi doğal afetleri önler. Ormanlar pek çok hayvanın evi, yuvası ve barınağıdır. Ormanlar gittikçe kirlenen dünyanın oksijen kaynağı, canlı ve cansız varlıklar arasındaki doğal dengenin sağlanmasında büyük bir öneme sahiptir. Ormanlar piknik yaptığımız temiz hava aldığımız göz zevkimizi tatmin ettiğimiz alanlardır. Ormanları bekçi değil sevgi korur.” dedi.

Program öğrencilere Ormanlarla ilgili slayt gösterimi ve çizgi film sunumunun ardından Orman Genel Müdürlüğünün yaptırdığı şapka, tişört ve kalem gibi malzemelerin öğrencilere dağıtılmasıyla sona erdi.

sarikamista-dunya-ormancilik-gunu-kutlandi-httpwww.karsmanset.comhabersarikamista-dunya-ormancilik-gunu-kutlandi-38501.htm--(2).jpgsarikamista-dunya-ormancilik-gunu-kutlandi-httpwww.karsmanset.comhabersarikamista-dunya-ormancilik-gunu-kutlandi-38501.htm--(3).jpgsarikamista-dunya-ormancilik-gunu-kutlandi-httpwww.karsmanset.comhabersarikamista-dunya-ormancilik-gunu-kutlandi-38501.htm--(4).jpgsarikamista-dunya-ormancilik-gunu-kutlandi-httpwww.karsmanset.comhabersarikamista-dunya-ormancilik-gunu-kutlandi-38501.htm--(5).jpgsarikamista-dunya-ormancilik-gunu-kutlandi-httpwww.karsmanset.comhabersarikamista-dunya-ormancilik-gunu-kutlandi-38501.htm--(6).jpgsarikamista-dunya-ormancilik-gunu-kutlandi-httpwww.karsmanset.comhabersarikamista-dunya-ormancilik-gunu-kutlandi-38501.htm--(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler