Sarıkamış'ta Gençlik Haftası resim sergisi

Sarıkamış'ta Gençlik Haftası resim sergisi

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından resim sergisi açıldı.

Sarıkamış'ta Gençlik Haftası resim sergisi

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından resim sergisi açıldı. 

Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi Salonu’nda açılan sergide öğrencilerin yaptığı doğa, portre, çizgi ve soyut resimlerden oluşan 250 resim sergilendi.

Serginin açılışında konuşan Okul Müdürü Kasım Çakır, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerin el emeği ve göz nurunun sergilendiğini söyledi.

Öğrencilerin çok yönlü yetiştirilmesi bakımından bu tür aktiviteleri önemsediklerini belirten Kasım Çakır, okulda ağırlıklı olarak Türkçe ve Matematik eğitimi verdiklerini söyledi.

Çakır, “Bu eğitimle birlikte öğrencilerimizin görsel ve sanatsal açıdan da yeteneklerini ortaya çıkarmaları ve geliştirmeleri gerektiğine inanıyoruz. Öğretmenlerimiz bu konuda büyük çaba sarf ediyorlar. Öğrencilerimiz sergide Soma’da hayatını kaybeden işçiler içinde çeşitli resim ve fotoğrafla ayrı bir bölüm düzenlemişler, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Sergide yer alan eserlerle ilgili Görsel sanatlar öğretmeni Hande Artaç tarafından katılımcılara, bilgi verildi.

Öğrenciler tarafından açılan sergiye, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen,9’uncu Piyade Tugay Komutanlığı personeli Albay Fatih Karagülle, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Doğanay ile kurum amirleri ve öğrenci velileri katıldı. iha

20140522aw097061_02.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler