Sarıkamış'ta İstiklal Marşı'nın Kabulünün 96'ncı Yılı Kutlandı

Sarıkamış'ta İstiklal Marşı'nın Kabulünün 96'ncı Yılı Kutlandı

Kars'ın Sarıkamış İlçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulünün 96'ncı yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü" nedeniyle program düzenlendi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Sarıkamış Spor Lisesi Müdürü Mehmet Kutay Cengiz, İstiklal Marşı'nın millete güvenin timsali olduğunu belirterek,kanla sulanmış kutsal vatan topraklarının tarihi bu marşla perçinlendiğini söyledi.

İstiklal Marşı'nın Mehmet Akif’in bu aziz millete duası ve aynı zamanda vasiyeti olduğunu dile getiren Cengiz, "Ülkemizin her bir ferdinin de en önemli inancı şudur ki ruhumuzu zirvelere çıkaran bu şaheser, kıyamete kadar okunmaya ve canımızdan aziz al bayrağımızı göklerde dalgalandırmaya devam edecektir." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, ve İstiklal Marşının kabulü, slayt gösterimi eşliğinde anlatılırken, Sarıkamış Spor Lisesi öğrencileri tarafından "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" adlı oratoryo sergilendi. Program Mehmet Akif Ersoy konulu  okullar arasında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen programa, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, 9'ncu Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Akça, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Toptaş, Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

sarikamista-istiklal-marsinin-kabulunun-96nci-yili-kutlandi-(1).jpgsarikamista-istiklal-marsinin-kabulunun-96nci-yili-kutlandi-(2)-001.jpgsarikamista-istiklal-marsinin-kabulunun-96nci-yili-kutlandi-(3)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler