Sarıkamış'ta Kar Kalınlığı 1,5 Metreye Ulaştı

Sarıkamış'ta Kar Kalınlığı 1,5 Metreye Ulaştı

Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan ve kar kalınlığı 1,5 metreye ulaşan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, hafta içi de yoğun ilgi görüyor.

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde bazı vatandaşlar atlı kızaklarla kayarken, bazı vatandaşlar da güneşli havanın tadını çıkararak kar üstünde sucuk ekmek yedi. Kristal kar kalitesiyle sarıçam ormanları arasında uzun kayak pistleriyle kayak tutkunlarının gözdesi haline gelen Cıbıltepe'de Türkiye’nin farklı illerinden gelen vatandaşlar snowboard yaparak kızak kaydı. Türkiye’nin hiçbir yerinde bulunmayan kristal karı ile dikkat çeken Sarıkamış’ta hafta içi olmasına rağmen yoğunluk yaşanıyor.

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan 8 slalom, 1 snowboard pisti ve saatte bin 200 kişi kapasiteli 4 telesiyej ile kayakseverlere hizmet veriliyor.

Öte yandan kar kalınlığının 1,5 metre olduğu Cıbıltepe’de otellerinin doluluk oranı ise yüzde 100’ü buldu.

sarikamista-kar-kalinligi-1,5-metreye-ulasti-(1).jpgsarikamista-kar-kalinligi-1,5-metreye-ulasti-(2).jpgsarikamista-kar-kalinligi-1,5-metreye-ulasti-(3).jpgsarikamista-kar-kalinligi-1,5-metreye-ulasti-(4).jpgsarikamista-kar-kalinligi-1,5-metreye-ulasti-(5).jpgsarikamista-kar-kalinligi-1,5-metreye-ulasti-(6).jpgsarikamista-kar-kalinligi-1,5-metreye-ulasti-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler