Sarıkamış’ta kardan şehit askerler heykelinin açılışı yapıldı

Sarıkamış’ta kardan şehit askerler heykelinin açılışı yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 104 yıl önce Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen 90 bin askerin anısına yapılan kardan şehit askerler heykelinin açılışını yaptı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezindeki kütük ev önünde yapılan kardan heykeller soğuk havada yaklaşık 200 kamyon kar kullanılarak yapıldı. Yapımı yaklaşık 15 gün süren kardan Mehmetçik heykelleri Kafkas, Atatürk, İbrahim Çeçen, Bayburt ve Muş Alparslan Üniversitelerinden gelen bir grup öğretim görevlisi tarafından tamamlandı.

Kardan şehit askerler heykelinin açılışını, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Kars Valisi Türker Öksüz, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte çok sayıda protokol üyeleri ve misafirlerin katılımıyla yapıldı.

Bakan Kasapoğlu ve beraberindekiler açılıştan sonra şehit asker heykellerine karanfil bıraktı.

Gazetecilere açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, 90 bin Mehmetçiğimizin anısına yapılan kardan şehitler heykelinin açılışını yaptıklarını anımsatarak, “Bakanlık olarak geleneksel hale getirdiğimiz yürüyüşümüzü inşallah yarın eşlerimizle, bakanlarımızla, milletvekillerimizle, sivil toplum örgütlerimizle omuz omuza gerçekleştireceğiz. Bu vatanın ilelebet sahibi olarak yüce Allah’ın izniyle milletimizin birliğiyle, dirliğiyle bu vatana sahip çıkacağız ve bu bilinci gençlerimize aşılama ümidiyle de Bakanlığımız aracılığıyla pek çok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Gerek Gençlik Merkezi vesilesiyle gerek Kamplarımız vesilesiyle gerekse gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarla gençlerimizi milletin yoğrulmuş değerleriyle birlikte sahip çıkmaları noktasında gayretimizi inşallah yerelde de bugün gördük, gençlerimizle bir arada olduk. Bu etkinlik vesilesiyle de yarın gençlerimizle daha çok bir arada olarak inşallah hem Kars özelinde hem de Türkiye genelinde bu şuuru daim kılacağız.” dedi.

sarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(1)-001.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(2)-001.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(3)-001.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(4)-001.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(5)-001.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(6)-001.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(7)-001.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(8)-001.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(9)-001.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(10)-001.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(11)-001.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(12).jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(13).jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(1)-002.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(2)-002.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(5)-002.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(3)-003.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(4)-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler