Sarıkamış’ta kardan şehit askerler heykelinin açılışı yapıldı

Sarıkamış’ta kardan şehit askerler heykelinin açılışı yapıldı

105 yıl önce Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen 90 bin askerin anısına yapılan kardan şehit askerler heykelinin açılışı yapıldı.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET 

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezindeki Kütük Evin önünde yapılan kardan heykeller eksi 15 derece dayanan soğukta, yaklaşık 200 kamyon kar kullanılarak yapıldı. Yapımı bir hafta süren kardan Mehmetçik heykelleri Kars Kafkas Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Muş Alparslan üniversitelerinden bir grup öğretim görevlisi yaptı ve ışıklandırdı.

105. yılında Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında bir haftada yapılan kardan heykellerin açılışı yoğun ilgi gördü. Kardan heykellerin üzerinde bulunan dev Türk Bayrağı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Valisi Türker Öksüz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Selim Çelenk, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve protokol üyeleri tarafından kaldırılarak açılış gerçekleştirildi.

Daha sonra kardan yapılan asker heykelleri üzerine kırmızı karanfiller bırakıldı.

sarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(1)-003.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(2)-003.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(3)-004.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(4)-004.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(5)-003.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(6)-002.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(7)-002.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(8)-002.jpgsarikamis’ta-kardan-sehit-askerler-heykelinin-acilisi-yapildi-(10)-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler