Sarıkamış'ta Karne Heyecanı

Sarıkamış'ta Karne Heyecanı

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki asırlık tarihi okul Fevzi Çakmak İlkokulunda karne töreni düzenlendi.

- Sarıkamış’ta TEOG’ta başarılı öğrencilere bisiklet hediye edildi

- Tatille birlikte tayinleri çıkan bazı memur çocuklarının sınıflarda arkadaşlarıyla vedalaşmaları duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Gözyaşını tutamayan öğrencileri öğretmenleri teselli etti.

Törende konuşan Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, geleceği inşa edecek nesiller için çaba sarf ettiklerini söyledi. Sarıkamış’ta eğitim –öğretim çıtasının her geçen gün yukarı doğru tırmandığını belirten Karaman, ”Öğrencilerimiz TEOG’ta olduğu gibi üniversite sınavında da başarılı olacaklar. Bu çocuklarımız, gençlerimiz başarılarıyla Sarıkamış’ın kaderini değiştirecekler. Sarıkamış’a yakışan hep başarıdır. Şehitlerin torunları her daim başarıya açık olacaklardır, biz buna inanıyoruz. Bu amaçla TEOG’ta başarılı olan öğrencilerimizi motive etmek için onları birer bisikletle ödüllendik, başarılarının devamını diliyoruz ”diye konuştu.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy’da, Sarıkamış’ta okulların fiziki şartları, çevre düzenlemelerinde ve diğer kitap ve test konularında her türlü katkıyı sağladıklarını belirterek, öğrencilerden de Sarıkamış’a yakışır başarılar beklediklerini ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaz ise, Sarıkamış ilçe merkezi ve köylerdeki okullarda 2015-2016 eğitim öğretim yılında Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 12 bin öğrencinin karne alarak tatile girdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından protokul üyeleri, öğrencilere karneleriyle birlikte çikolata dağıttı. Ayrıca TEOG’ta başarılı olan 25 öğrenciye bisikletlerini teslim etti.

Bu arada tatille birlikte tayinleri çıkan bazı memur çocuklarının sınıflarda arkadaşlarıyla vedalaşmaları duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Gözyaşını tutamayan öğrencileri öğretmenleri teselli etti.

sarikamista-karne-heyecani-(1).jpgsarikamista-karne-heyecani-(2).jpgsarikamista-karne-heyecani-(3).jpgsarikamista-karne-heyecani-(4).jpgsarikamista-karne-heyecani-(5).jpgsarikamista-karne-heyecani-(6).jpgsarikamista-karne-heyecani-(7).jpg

Haber: kha / Fotoğraf : karsmanset.com

Önceki ve Sonraki Haberler