Sarıkamış’ta Kovid-19 denetimleri devam ediyor

Sarıkamış’ta Kovid-19 denetimleri devam ediyor

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde devam eden sokağa çıkma kısıtlaması ve koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında yapılan denetimler aralıksız devam ediyor.

Volkan KARABAĞ

Ülkemizde Kovid-19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildi.

Alınan tedbirler kapsamında hafta için 21:00 ile 05:00 saatleri hafta sonu ise Cuma günü 21:00 ile Pazartesi 05:00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

Uygulamalar kapsamında Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kısıtlamanın devam ettiği saatlerde denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İlçe genelinde uygulama yapan polis ekipleri araçları tek tek durdurarak izin belgelerini kontrol ediyor ve koronavirüs salgını hakkında vatandaşlara bilgi veriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler