Sarıkamış’ta Kurtuluş Coşkusu

Sarıkamış’ta Kurtuluş Coşkusu

Sarıkamış’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü düzenlenen coşkulu tören ve etkinliklerle kutlandı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk anıtına Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 9. Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ ve Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy çelenk sundu.

Çelenk koyma törenine Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, daire amirleri, askeri erkân, siyasi Parti ve STK Temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sarıkamış’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen program akşam saatlerinde Hükümet Konağı önünde devam etti. Sarıkamış Belediyesini düzenlediği kutlama etkinliklerinde yerel sanatçılar Faruk Erdoğdu ve Tarık Erdoğdu konser vererek Sarıkamışlıları coşturdu. Ardından da Havai Fişek gösterisi ile Sarıkamış semaları ses ve ışık gösterisi ile şenlendi. Kutlama etkinliklerini sonunda ise Sarıkamışlı sanatçı Aysun Kaya sahne alarak birbirinden güzel türkülerini seslendirdi. Aysun Kaya’nın türküleriyle halay çeken Sarıkamışlılar kurtuluş gecesinden gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Sanatçıların konserleri sırasında Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 9. Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ ve Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ilçe halkı ile birlikte halay çekti.

Konser sonrasında Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gece anısına sanatçı Aysun Kaya’ya çiçek verdi. Sanatçı Aysun Kaya, hayranlarıyla bolca hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kutlama etkinliği sırasında ilçe halkına hitap eden Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, bundan 97 yıl önce ecdadın, Mehmetçiğin ve dedelerimizin bu toprakları canlarıyla, kanlarıyla kurtararak bize emanet ettiklerini söyledi.

BAŞKAN KÖKSOY: ATALARIMIZIN EMANETİ OLAN BU TOPRAKLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Her kesin bu topraklara birlik ve beraberlik içerisinde atalarımızın emaneti olan bu topraklara sahip çıkmamız gerektiğin altını çizen Başkan Köksoy: “Tabi kolay değil bir ülkeye sahip olmak, topraklarını başkalarına bir karışını bile vermemek kolay değil. Vatan olmak, ülke olmak, millet olmanın tabi ki bir bedeli de vardır. Bu bedeli atalarımız, ecdadımız, Mehmetçiklerimiz hem 1914’te, 1918’te ve 1920’de kanlarıyla, canlarıyla ödemişlerdir. Şimdi de millet olarak zaten biz buna sahip çıkıyoruz. Gençlerimiz 15 Temmuz’da milletimiz bunu gösterdi. Darbe girişimine karşı koydular, canlarıyla, kanlarıyla karşı koydular ve ülkesine, bayrağına, vatanına bu millet sahip çıktı. Demek ki milletin gücüne, bizim gücümüze kimse dayanamıyor, kimse karşı koyamıyor. Kim çıkarsa çıksın biz bunun hesabını soruyoruz her türlü şekilde. Dolayısıyla ülkemiz çok güzel ülke, stratejik açıdan da çok güzel bir ülkede yaşıyoruz, biz bunu dışarıya Avrupa ülkelerine gittiğimizde oralardan dönüşlerimizde biz istiyoruz ki bir an önce ülkemize gidelim, çünkü ülkemizden güzel bir ülke yok. Hakikaten geldiğimizde huzur ve mutluluk duyuyoruz, onun için biz her zaman birlik ve beraberlik içerisinde etnik yapı gözetmeksizin, hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin her zaman vatanımıza, bayrağımıza, toprağımıza, devletimize sahip çıkacağız. Bu akşam da kurtuluş münasebetiyle biz bir aradayız, biz isteriz ki bütün hemşerilerimizi bir araya getirelim, birlik ve beraberliğin göstergesini burada gösterelim, bu gücümüzü gösterelim istedik. Ben görüyorum ki Sarıkamışlılar da her zaman bizlerle beraber oldular, vatanına, bayrağına, toprağına sahip çıktılar, milletle beraber her türlü hainliklere karşı koydular. Bu akşam biz de burada geçmişten bize bırakılan Sarıkamış’a özellikle Doğunun en güzel ilçesinde yaşıyoruz. Turizm cenneti ve Şehitler Diyarında yaşıyoruz. Hakikaten bu ilçeye güzel hizmetler yapmamız gerektiğini biliyoruz, yapıyoruz, sizler için elimizden geleni yapıyoruz. Bütün Sarıkamış’ı biz istiyoruz ki burada bütün alt yapı üst yapılarını tamamlayalım, sizleri mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşatalım. Sizler bu yatırımlarımıza sahip çıkmazsanız, bize güç vermezseniz zaten biz bunları gerçekleştiremeyiz. Sizlerden aldığımız güç ile bunları gerçekleştiriyoruz, inşallah daha fazla sahiplenmenizle, daha fazla desteğinizle, bize vereceğiniz güçle size layık daha güzel hizmetler yapacağız ve Sarıkamış’ta burada sizleri daha mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşatacağız inşallah. Bu anlamda da yaptığımız alt yapı ve üst yapı çalışmalarında verdiğiniz destekten ve gösterdiğiniz sabırdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Kurtuluşumuzda bizim için canlarını feda eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve Kazım Karabekir Paşa ile silah arkadaşlarını da, tüm şehitlerimizi de, 15 Temmuz şehitlerini de minnetle şükranla anıyorum, Allah’ın rahmeti onların üzerine olsun diyorum, mekanları cennet olsun.” dedi.

KARAMAN: “SARIKAMIŞLI OLMAK BİR AYRICALIKTIR”

Başkan Köksoy’un ardından Sarıkamış halkına seslenen Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman da, Sarıkamış’ın 87 yıl önce düşman işgalinden kurtuluşunu coşku, birlik ve beraberlik içerisinde kutladıklarını söyledi.  

Konuşmasında Sarıkamışlı olmak bir ayrıcalık olduğuna dikkat çeken Kaymakam Karaman: “Sarıkamış’ta doğan, Sarıkamış’ta büyüyen, yaşayan insanlar bu milletin geçmişten bugüne, bu toprakların vatan olması için neler çektiğine her daim şahit olmuşlardır. Ne mutlu sizlere, ne mutlu Sarıkamışlılara. Bende burada görev yaparken görüyorum ki 90 bin şehidi bu topraklarda onlara ev sahipliği yapan bu güzel güzide insan topluluğu işte bugünde Kurtuluşlarını kutluyorlar. Dolayışa kutlayın, 97 yıl önce bu topraklarda yaşanan acılar büyük komutan Kazım Karabekir Paşa komutasındaki orduyla buralarda Allah’ın izniyle çok şükür o huzuru getirmiştir ve Sarıkamışlılar 97 yıldır bu ülkenin, bu toprakların vatan olmasını kutluyorlar. Biz bugün eğleneceğiz, anma törenleri geldiğinde de şehitlerin ruhuna yakışır şekilde her daim olduğu gibi şehitlerimizi de anacağız. Ama bugün bizim coşku günümüz, kutlu günümüz hep beraber doyasıya eğlenmek için etkinlik düzenlendi. Sarıkamış’ımıza yakışır şekilde bizde bu gece hep beraber tek vücut, bir olarak eğleneceğiz. Bunları bilmeden, bu duyguları yaşamadan da hiçbir şekilde bu gecenin anlamına uygun şekilde hareket edilemez. Biz eğlenirken de şehitlerimizi vatan uğruna  can veren şehitlerimizi de muhakkak ki onları da anmamız gerekiyor. Bu vesileyle ben Sarıkamış Harekâtında  verdiğimiz şehitlerimizi ve yine Sarıkamış’ın Kurtuluşunda emeği geçen Komutanımız Kazım Karabekir Paşa’yı, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. İnşallah ilelebet bu topraklar üzerinde bu bayrak her daim dalgalanır, biz her daim bir ve beraber oluruz diyorum.” dedi.

sarikamis’ta-kurtulus-coskusu-(3).jpgsarikamis’ta-kurtulus-coskusu-(4).jpgsarikamis’ta-kurtulus-coskusu-(5).jpgthumbnail_dsc_0067.jpgsarikamis’ta-kurtulus-coskusu-(6).jpgsarikamis’ta-kurtulus-coskusu-(8).jpgsarikamis’ta-kurtulus-coskusu-(9).jpgsarikamis’ta-kurtulus-coskusu-(1).jpgsarikamis’ta-kurtulus-coskusu-(2).jpgsarikamis’ta-kurtulus-coskusu-(7).jpgsarikamis’ta-kurtulus-coskusu-(10).jpgsarikamis’ta-kurtulus-coskusu-(11).jpgsarikamis’ta-kurtulus-coskusu-(12).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler