ANKET
Kars'ın Milletvekilleri Sizce Kim Olsun?
Karsın Milletvekilleri Sizce Kim Olsun?
NÖBETÇİ ECZANE
ÇOK OKUNANLAR
YORUMLANANLAR
GAZETE BAŞLIKLARI

Video Haber
E-POSTA LİSTESİ
PİYASALAR
IMKB
62.336
DOLAR
1,7975
EURO
2,3675
HAVA DURUMU
Kars -23 / -7 °C
Ardahan -22 / -8 °C
Iğdır -5 / 3 °C
Erzurum -24 / -7 °C
Ankara -7 / 10 °C
İstanbul 6 / 14 °C
İzmir 0 / 15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sarıkamış'ta Kurtuluş Coşkusu

Sarıkamış'ta Kurtuluş Coşkusu

29 Eylül 2011 / 21:01
Kars'ın Sarıkamış ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

Allahuekber Dağı Şehitliği'nde saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve çelenklerin konulmasıyla başlayan törenler, Belediye Başkanı İlhan Özbilen'in kutlamaları kabulünden sonra Cumhuriyet meydanında devam etti.

 Burada, Sarıkamış'ın kurtarılışı bir grup lise öğrencisi tarafından temsili olarak canlandırıldı.

 Ardından Belediye Başkanı Özbilen, yaptığı konuşmada, "29 Eylül ilçemizin kurtuluş günüdür. Bugün yüce Atatürk'ümüzün büyük nutkunda dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk askeri zaferinin kazanıldığı bayrak bir gündür. Şu anda yüce şehitlerimizi bağrında yaşatan, Sarıkamış'ımızın ebedi kurtuluşunu kutlamanın sevinci içindeyiz. Bu sevince ulaşmak pek de kolay olmamıştır" dedi.

 Öğrencilerin, şiir okuması ve halk Oyunları gösterisi ile devam eden tören, programa katılan öğrenci ve askeri birliklerin resmi geçidiyle sona erdi.

yes.20110929210538..jpg