Sarıkamış'ta On Binler Şehitler İçin Yürüdü

Sarıkamış'ta On Binler Şehitler İçin Yürüdü

Sarıkamış Şehitleri, “Türkiye Şehitleri ile Yürüyor” sloganıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı anam etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türkiye Şehitleri ile Yürüyor” adlı yürüyüş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla gerçekleşti. Türkiye'nin dört bir tarafından Kars'ın Sarıkamış ilçesine gelen 7'den 70'e her yaştan on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşecen yürüyüşe Mehteran Takımı da eşlik etti. 

Enver Paşa komutasında 102 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik, 'Türkiye Şehitleri ile Yürüyor' sloganıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı. Yürüyüşe, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte Türkiye'nin dört tarafından Kars'ın Sarıkamış ilçesine akın eden 7'den 70'e her yaştan on binlerce kişi katıldı.

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen ve her yaştan on binlerce kişi, şehit düşen Mehmetçikleri anmak için Sarıkamış'ın Kızılçubuk Köyü'nde buluştu. 'Türkiye Şehitleri ile Yürüyor' sloganıyla düzenlenen yürüyüşe Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars Valisi Rahmi Doğan, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, 9. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Kars Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, askerler, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, izciler, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılara kamyonlarla erzak verildi, Türk Bayrağı dağıtıldı ve şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Saat 10.30'da başlayan yürüyüşte katılımcılar dev bayrak ve Atatürk posterleri ile 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla kar altında yürüyüşe başladı. Zorlu yürüyüşe katılanlar Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu izleyerek Yukarı Sarıkamış Mahallesi'ndeki Sarıkamış Şehitliği tören alanına geldi.

sarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(1).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(2).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(3).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(4).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(5).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(6).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(7).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(8).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(9).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(10).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(11).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(12).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(13).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(14).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(15).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(16).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(17).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(18).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(19).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(20).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(47).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(48).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(21).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(22).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(23).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(24).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(25).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(26).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(27).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(28).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(29).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(30).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(31).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(32).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(33).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(34).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(35).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(36).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(37).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(38).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(39).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(40).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(41).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(42).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(43).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(44).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(45).jpgsarikamista-on-binler-sehitler-icin-yurudu-(46).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler