Sarıkamış'ta Sağlık Çalışanları Terörü Kınadı!

Sarıkamış'ta Sağlık Çalışanları Terörü Kınadı!

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde sağlık çalışanları terörü kınadı.

Sarıkamış Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ali Osman Aydın, Haziran ayından bu yanan tırmanışa geçen saldırılarıyla, genç-yaşlı, çocuk, bebek demeden tüm halkı hedef alan eli kanlı terör örgütü, sağlık çalışanlarına ambulanslara ve hastanelere yönelik alçakça saldırılarına devam ettiğini belirtti.

Aydın, Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki saldırılarda birçok vatandaş ve sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini ifade etti.

Ali Osman Aydın, Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarda 3 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini söyledi.

Aydın, “Son olayda Hakkari Şemdinli'deki Devlet Hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli'de bizlerden sağlık hizmet bekleyen halkımız gördü. Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık haklının engellenmesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayan ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz. Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez” dedi.

Aydın, “Özellikle terörden en çok bölge insanımız olumsuz etkilenmektedir. Hastanelerimizde çalışanlarımızın güvenliği alınıyor. Güvenlik güçlerimiz operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Ancak unutmayalım ki teröre karşı en büyük cevap birlik beraberlik içinde mücadele ederek bir birimize sımsıkı kenetlenerek verebiliriz. Bizler tüm engellemelere rağmen, din dil ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız” diye konuştu.

Aydın, terörün kendilerini asla yıldıramayacağını ve amacına ulaşamayacağını, terör değil kardeşlik diyen gönüller, şifa veren ellerin kazanacağını vurguladı. iha

Önceki ve Sonraki Haberler