Sarıkamış'ta Şehit Heykellerine Açılış Öncesi Yoğun İlgi!

Sarıkamış'ta Şehit Heykellerine Açılış Öncesi Yoğun İlgi!

Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı anma etkinlikleri kapsamında Allahuekber Dağları’nda donarak şehit olan 90 bin askerin kardan heykellerine açılış öncesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Sarıkamış Harekatının 102. yılı anma etkinlikleri kapsamında kardan heykellerin açılışı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla bugün yapılması bekleniyor. Şehitleri anma etkinlikleri kapsamında Sarıkamış'a gelen vatandaşlar ise kardan heykellere büyük ilgi göstererek, hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

Kafkas Üniversitesi ve  Atatürk Üniversitesi’nden 9 öğretim görevlisinin soğuğa aldırış etmeden Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 6-7-8 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlenen anma programına yetiştirilen kardan heykellerin yapımı için bölgeye 55 kamyon kar taşınmıştı.

sarikamista-sehit-heykellerine-acilis-oncesi-yogun-ilgi!-(1).jpgsarikamista-sehit-heykellerine-acilis-oncesi-yogun-ilgi!-(2).jpgsarikamista-sehit-heykellerine-acilis-oncesi-yogun-ilgi!-(3).jpgsarikamista-sehit-heykellerine-acilis-oncesi-yogun-ilgi!-(4).jpgsarikamista-sehit-heykellerine-acilis-oncesi-yogun-ilgi!-(5).jpgsarikamista-sehit-heykellerine-acilis-oncesi-yogun-ilgi!-(6).jpgsarikamista-sehit-heykellerine-acilis-oncesi-yogun-ilgi!-(7).jpgsarikamista-sehit-heykellerine-acilis-oncesi-yogun-ilgi!-(8).jpgsarikamista-sehit-heykellerine-acilis-oncesi-yogun-ilgi!-(9).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler