Sarıkamış'ta Spor ve İnanç Turizminin Önemi

Sarıkamış'ta Spor ve İnanç Turizminin Önemi

Sarıkamış Kaymakamı Karaman, ” Sarıkamış’ta 12 ay sürdürülebilir turizm faaliyetleri içerisinde spor ve inanç turizminin yeri çok önemlidir”

Kars Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Cıbıltepe Kayak Merkezi bölgesinde yapımı devam eden spor tesislerinde incelemelerde bulundu.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından finanse edilen, Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından yapımı üstlenilen proje kapsamında, standartlara uygun kapalı ve açık futbol sahaları, antrenman sahası, tenis kortu ve sosyal tesisler bulunuyor.

Çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Kaymakam Karaman, yaptığı açıklamada, Sarıkamış’ta 12 ay sürdürülebilir turizm faaliyetleri içerisinde spor turizminin çok önemli olduğunu söyledi.

Tesisler tamamlandığında hem spor aktiviteleri hemde ekonomik açıdan bölgenin daha da gelişeceğini belirten Karaman, ”Sarıkamış bundan sonra yalnızca kış turizmi ile değil, doğa, spor ve inanç turizmiyle de adını duyuracak. Özellikle yaz döneminde yüksek rakımda nefes açmak, futbol, voleybol, basketbol, tenis ve trekking sporu ile ilgilenenlerin ilk adresi olacak. Serhat Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen bu proje tamamlandığında ilçemiz futbol kulüplerinin kamp tercihleri arasında ilk sıralarda yer alacak ”diye konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler