ANKET
Kars'ın Milletvekilleri Sizce Kim Olsun?
Karsın Milletvekilleri Sizce Kim Olsun?
NÖBETÇİ ECZANE
ÇOK OKUNANLAR
YORUMLANANLAR
GAZETE BAŞLIKLARI

Video Haber
E-POSTA LİSTESİ
PİYASALAR
IMKB
62.336
DOLAR
1,7975
EURO
2,3675
HAVA DURUMU
Kars -23 / -7 °C
Ardahan -22 / -8 °C
Iğdır -5 / 3 °C
Erzurum -24 / -7 °C
Ankara -7 / 10 °C
İstanbul 6 / 14 °C
İzmir 0 / 15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sarıkamış'ta Tarihi Katerina Köşkü Ahır Olarak Kullanılıyor

Sarıkamış'ta Tarihi Katerina Köşkü Ahır Olarak Kullanılıyor

18 Temmuz 2011 / 17:08
Sarıkamış'ta 1896 yılında Rus Çarı 2. Nikola tarafından tek çivi çakılmadan yaptırılan tarihi Katerina Köşkü ahır olarak kullanılıyor.

Sarıkamış'ta bulunan yapım tekniği bakımından eşine az rastlanır bir eser olan Katerina Köşkü bakımsızlıktan çürümeye terkedildi. Köşkün birçok yerinde sökülmeler yaşanırken, binada yer yer çürümeler de olduğu gözleniyor. Yetkililer, Sarıkamış Şehitlik Projesi'yle birlikte sözkonusu tarihi av köşkünün de restorasyonunun gündemde olduğunu ifade ederek, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın büyük bir proje hazırladığı dile getirdi. Aynı yetkililer, bu proje için yapılan yarışmada birinci olan projenin uygulanması için çalışmalar yapıldığı ancak restorasyon aşamasına geçmenin kolay olmadığını dile getirdi.

hep proje
uzaktaki karslı
bıktım şu proje lafından. karsla ilgili ne varsa hep proje hep proje. ya hiç mi icraat yapılmaz bu şehirde. karsta ekonomiyle alakalı, belediye ile alakalı, imar ile alakalı, sağlıkla alakalı tarihle alakalı ne varsa herşey proje aşamasında. sarıkamışta kayak tesisi dışında turist çeken tek mekan bu köşk. yazıktır günahtır, proje muhabettiyle uyutmayın insanları. yıkılmadan, iş işten geçmeden birşeyler yapın artık. ama lütfen proje lafını kullanmayın artık, bıktık valla.
27 Temmuz 2011 Çarşamba 08:36