Sarıkamış’ta Trafik Kazası: 4 ölü 18 yaralı

Sarıkamış’ta Trafik Kazası: 4 ölü 18 yaralı

Öğrenci servisi TIR'a arkadan çarpı, bilanço ağır: 4 ortaöğretim öğrencisi hayatını kaybetti

 

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde öğrenci taşıyan minibüsün TIR’a arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında,4 kişi öldü,18 kişi de yaralandı.
 
Edinilen bilgiye göre kaza sabah saat: 08.20’de meydana geldi. Sarıkamış’ın 22 kilometresindeki Mescitli köyü yakınlarında Sarıkamış’a öğrenci taşıyan Tugay Alkan yönetimindeki 39 DZ 036 plakalı öğrenci minibüsü, Emrullah Kaba yönetimindeki 25 LE 241 plakalı taş yüklü TIR’a arkadan çarptı. Kazada minibüste bulunan, yaşları 13-16 arasında olan öğrencilerden Barış Çay , Osman Özdemir, Göktuğ Kantik ile Berna Aktaş hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 18 kişiden 5’i Sarıkamış Devlet Hastanesine,diğer13’ü ise Kars Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kars Devlet Hastanesinde tedavi altına alınanlardan 3’ünün yoğun bakıma alındığı, 1’inin ise durumunun ağır olduğu bildirildi.
 
Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, “Çok üzücü bir kaza oldu. Kazanın hemen ardından kısa sürede olay yerine giden gerek jandarma gerekse sağlık ekiplerinin olaya anında müdahale etmişlerdir. Maalesef 4 kişiyi kaybettik. Allah rahmet etsin. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor” diye konuştu.
 
Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kaya, “Sarıkamış YİBO’daki öğrencilerimiz hafta sonu ailelerine gittiklerinden mütevellit sabahleyin okullarına tekrar dönmek üzere Karakurt tarafında TIR’a arkadan çarpıyor.” dedi. Kaya öğrencilerin, Sarıkamış Lisesi, METEM ve İmam Hatip lisesi öğrencileri olduğunu belirterek, bu öğrencilerin kendi kiraladıkları servis aracıyla günübirlik Karakurt’tan Sarıkamış’a gidip geldiklerini ifade etti.
 
Vali Ahmet Kara, “Bugün sabah saat: 08.20’de, Karakurt’tan Sarıkamış İlçesi’ne öğrenci taşıyan minibüs Karakurt’u 4-5 kilometre geçtikten sonra bir kamyonun altına giriyor. Muhtemeldir ki sollamak istedi. Karşıdan gelen bir araç görünce sollamaktan vazgeçti herhalde bu şu andaki bizim tahminimiz. Henüz olayın kaza raporunu görmüş değiliz. TIR’ın altına giriyor minibüs ve minibüste de biraz fazla yolcu var. Şu ana kadar alınan bilgilere göre 4 öğrencimiz hayatını kaybetti. Yaralı öğrencilerin tedavileri de sürüyor.” dedi.
 
Yaralılardan bir kısmının Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderilebileceğini de belirten Vali Kara, bütün sağlık personelinin olanca gayretleriyle yaralı öğrencilerin sağlığına kavuşturulabilmesi için çaba harcadıklarını ifade etti.
 
Araçta tam olarak kaç yolcu olduğunun da araştırıldığını vurgulayan Vali Kara, görgü tanıklarının minibüste fazla yolcu olduğunu söylediklerini kaydetti.
 
Hastanede tedavi altında tutulan yaralı öğrencileri ziyaret ederek, “Geçmiş olsun” dileklerinde bulunan Vali Ahmet Kara, öğrencilerin ailelerini de teselli etmeye çalıştı. Vali Kara bu arada sinir krizi geçiren araç sahibi Gıyas Alkan’ı da teselli etmeye çalıştı. Araç Sahibi Alkan, “Ben hangisine yanayım, Araç benim olduğu için hepsi benim evladım sayılır” diyerek feryat etti.
 
Sarıkamış ve Kars Devlet Hastanesi önüne gelen öğrenci yakınları sinir krizi geçirirken, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Sağlık İl Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Milli Eğitim Şube Müdürleri Gökhan Altun, Yener Kaya ve diğer kurum amirleri de hastaneye giderek öğrencilerin sağlık durumları hakkında bilgi aldılar.
HAYATINI KAYBEDENLER:
Barış Çay, Berna Aktaş, Göktuğ Kantik, Osman Özdemir
 
KARS DEVLET HASTANESİ’NDE TEDAVİ ALTINA ALININLAR:
Zühal Özçelik, Habib Köse, Mustafa Karaca, Aslı Çay, Leyla Karabulak, Kübra Özdemir, Turgay Gültekin, Gökhan Özdemir, Afita Alkan, Turgay Alkan, Esengül Altun, Dilan Taş, Esra Altun
 
DURUMU AĞIR OLANLAR:
Güven Öztürk, Murat Alkan, Elif Karabulut, Şermin Alkan, Korkmaz Kantik, Ömer Taş
 
SARIKAMIŞ DEVLET HASTANESİ’NDE TEDAVİ ALTINA ALINANLAR:
Fatih Karabulak, Aybüke Karaca, Kader Şimşek, Güven Şimşek, Asena Özdemir, Meryem Aktaş, Esra Aktaş
Hayatını Kaybeden Öğrencilerin Resimleri
 
nuu.20111024161627..jpg
 


 

 

Önceki ve Sonraki Haberler